Μπέτυ Μπαζιάνα: Με τιμά που θα διδάξω στο Παν. Δυτ. Μακεδονίας - Aς κριθώ για αυτό που είμαι & πράττω

Να εξετάσουν αυτό που είναι η ίδια και αυτό που πράττει και όχι να την κρίνουν για τον σύζυγό της, καλεί η Μπέτυ Μπαζιάνα όσους την κατηγορούν γιατί θα διδάξει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

«Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι», λέει η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, για όσους σχολίασαν το γεγονός ότι από τις 5 Οκτωβρίου θα αρχίσει να διδάσκει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνοντας ότι νιώθει τιμή, γιατί «ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά», η ίδια τονίζει ακόμη, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα: «Εθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι' αυτό που είμαι και γι' αυτό που πράττω, όχι για τον σύντροφό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα».

Αναγνωρίζοντας ότι «τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή» και έτσι θα γίνει και με τον σύζυγό της, σημειώνει ακόμη σύμφωνα με την εφημερίδα, «Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας».

Στη μομφή πως πήρε τη θέση ενώ δουλεύει και θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άνεργος δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα και στηλιτεύει το γεγονός πως οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως οι Έλληνες ερευνητές- ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ- αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως είχε γίνει δεκτή το 2014 σε γνωστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων και ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί εκεί υπολογίζοντας το οικογενειακό κόστος. «Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι' αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον... Ποιος ξέρει;».

Μάλιστα δηλώνει ότι αποφάσισε να το κάνει «για τη διδακτική εμπειρία» και για το μισθό της σχολιάζει πως είναι «μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ