Άνδρας στην Κίνα κρατά δεμένους τη γυναίκα και το γιο του - Δείτε τις εικόνες που εξοργίζουν την κοινή γνώμη‏

Διχάζει τους Κινέζους η ιστορία ενός 70χρονου αγρότη ο οποίος έκανε γυναίκα του μια νεαρή γυναίκα με σοβαρή πνευματική καθυστέρηση, απέκτησε μαζί της κι ένα γιο και για να μην τους χάσει τους κρατά και τους δύο δεμένους.

Μέσω social media άλλοι εκφράζουν τη συμπόνοια τους και τη θλίψη τους για την κατάσταση της οικογένειας κι άλλοι με οργισμένες αναρτήσεις χαρακτηρίζουν τον 70χρονο «βιαστή». Ορισμένοι λένε πως ήταν απλώς μόνος και βρήκε συντροφιά κι άλλοι του καταλογίζουν ανώμαλες συμπεριφορές.

Ο Wang Mengyi λέει πως βρήκε τη γυναίκα να περιφέρεται στο δρόμο κοντά στο σπίτι του στην επαρχία Henan, στην κεντρική Κίνα, πριν από τέσσερα χρόνια. Ήταν εμφανής η πνευματική της καθυστέρηση, δεν ήξερε να πει ούτε το όνομά της ούτε να μιλήσει. Ούτε την ηλικία της ήξερε και ο άνδρας υπολόγισε πως είναι γύρω στα 25.

Αποφάσισε να την πάρει σπίτι του όπου την έδεσε σε έναν στύλο για να μην το σκάσει. Ο ίδιος υποστηρίζει πως την πήγε στις Αρχές αλλά δεν βρέθηκε λύση για την κατάστασή της κι έτσι την πήρε ξανά στο σπίτι του.

Δεν είχε μέχρι τότε παντρευτεί κι έτσι απλά την έκανε γυναίκα του. Δύο χρόνια αργότερα απέκτησαν έναν γιο, τον Qingtai, την ύπαρξη του οποίου η γυναίκα αγνοεί πλήρως, σύμφωνα με τον αδελφό του 70χρονου πατέρα.

Η οικογένεια ζει σε συνθήκες πλήρους ανέχειας και ο Wang Mengyi λαμβάνει μόνο ένα χαμηλό επίδομα από την τοπική κυβέρνηση. Ζουν σε σπίτι φτιαγμένο από πηλό και τούβλα χωρίς κρεβάτια ή οποιονδήποτε εξοπλισμό, ούτε τον στοιχειώδη, πέρα από μια… λάμπα.

Ο 70χρονος μοιράζεται δύο δωμάτια με τη γυναίκα και το γιο του ενώ ο νεότερος αδελφός του, που ζει με επίδομα αναπηρίας, χρησιμοποιεί δύο άλλα δωμάτια.

Ο Wang Mengyi εξέφρασε πολλές φορές στον φωτορεπόρτερ που τον φωτογράφισε την ελπίδα κάποιος να υιοθετήσει τον γιο του καθώς εκείνος μεγαλώνει.

Σχετικά πάντως με το ότι δένει τη γυναίκα και το γιο του, δεν έδειξε καμία δεύτερη σκέψη: «Τους δένω γιατί ανησυχώ πως θα χαθούν, είμαι πολύ μεγάλος και δεν μπορώ να τους προσέχω συνέχεια», είπε χαμογελαστός και εξήγησε πως τους δένει όταν φεύγει για να κάνει τις αγροτικές δουλειές του για να μην το σκάσουν και χαθούν.

Μερικές φορές τους δένει και όταν βρίσκεται στο σπίτι για την ευκολία του. «Είναι βολικό γιατί μπορώ να τσεκάρω τη γυναίκα μου συνέχεια. Ανησυχώ μήπως κόψει το σχοινί, βγει έξω και χαθεί», λέει…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ