Πνίγεται η Κεφαλλονιά: Καταιγίδα - τέρας χτύπησε το νησί - Άνοιξαν τάφοι στη Κέρκυρα από τη νεροποντή

Χάος επικρατεί στο νησί από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τις τελευταίες ώρες. 

Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγούς από τα αυτοκίνητά τους ενώ προβλήματα υπάρχουν στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.

 

Στην Πύλαρο, η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα, ενώ κλειστή στη διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.

Την κατάσταση επιβάρυνε ακόμα περισσότερο η διακοπή ρεύματος τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Ιθάκη. Η διαοπή κράτησε για περίπου τέσσερις ώρες. Το ρεύμα επανήλθε στις επτά το απόγευμα στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, οπότε σταμάτησε και η βροχή. Τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν. 

Η βροχή που πέφτει από το πρωί σε ολόκληρο το νησί είναι εντονότατη και σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Φαρακλάτων, το ύψος της βροχής 43,2 χιλιοστά στη μία το μεσημέρι, δηλαδή 43,2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο! Φυσικά, με τους ρυθμούς της βροχής το συγκεκριμένο νούμερο αναμένεται να αυξηθεί.

Η θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

Η Κεφαλονιά ήταν το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας και ήδη η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πάρουν προφυλάξεις αν βρίσκονται στις περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αυτή την στιγμή συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η καταιγίδα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί εκατοντάδες κλείσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

«Βιβλικές καταστροφές» στην Κέρκυρα – Άνοιξαν τάφοι από την κακοκαιρία 

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε νωρίς το πρωί η δυνατή καταιγίδα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στη Νότια Κέρκυρα.
Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού να είναι μακάβριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καββαδίας επισήμανε ότι «άμεσα θα επιληφθεί του ζητήματος η τεχνική υπηρεσία του δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται για τις αποκατάσταση του νεκροταφείου».

 

ΠΗΓΗ: inkefalonia.gr και kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ