Καρέ - καρέ η στιγμή που ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του οδηγούνται στον εισαγγελέα

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο συλληφθείς Γιώργος Πετρακάκος και τρία ακόμη άτομα που κατηγορούνται ως συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη σε ένοπλες ληστείες και άλλα αδικήματα.

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, στα δυο όπλα (ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι Γκλοκ) που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στο κέντρο του Βόλου όπου και συνελήφθη ο 37χρονος, η 36χρονη σύντροφός του και δύο αδέλφια ηλικίας 35 και 27 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος του Γ. Πετρακάκου εκκρεμούν επτά διωκτικά έγγραφα:

  • Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψη - κράτησή του για το αδίκημα της ληστείας.
  • Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 3.300 ευρώ για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
  • Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας Βοιωτίας, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
  • Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής κ.λπ., πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με άλλα άτομα σε βάρος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον είχαν απαγάγει.
  • Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έλαβαν χώρα στις 4.12.2006 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης απ' όπου αφαίρεσε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Porsche.

  • Ένταλμα σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, της διάπραξης ληστειών που τελέσθηκαν από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σε μία εκ των οποίων επήλθε βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε από κοινού με τους Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και άλλους συνεργούς τους (ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας στις 25.7.2013 και στην τράπεζα Eurobank Ακράτας Αχαΐας στις 20.12.2012).
  • Ένταλμα σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της σύστασης και συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με τον Γρηγόρη Τσιρώνη, τον Σπύρο Χριστοδούλου και τον Σπύρο Δραβίλα, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει κατά την επιχείρηση αστυνομικών σε σπίτι στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς Μαγνησίας στα τέλη Μαΐου.

Τα ψευδώνυμα του Πετρακάκου - μηπως είχατε συναλλαγή μαζί του; ρωτά η ΕΛΑΣ
Τις πλαστές ταυτότητες του Γ.Πετρακάκου με τα ονόματα Δημήτριος Καπατσώρης και Ελευθέριος Τσαγκαράκης,
κοινοποίησε η Αντιτρομοκρατική και η ΕΛ.ΑΣ., αναζητώντας πολίτες που ίσως είχαν κάποια συναλλαγή μαζί του στο παρελθόν. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε μέσω DNA η σύνδεση του ίδιου και της συντρόφου του με ληστεία στην οποία σκοτώθηκε 39χρονος αστυνομικός το 2008, αλλά και σειρά άλλων ληστειών.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Ο γενετικός τύπος του Γεώργιου Πετρακάκου ταυτίζεται:
με το γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων στην υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας,
με το γενετικό τύπο, που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων σε οικία στη Νέα Μάκρη.

Γενετικά στοιχεία του γενετικού τύπου του Γεώργιου Πετρακάκου εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντος δείγματος, στην υπόθεση της ληστείας του υποκαταστήματος της τράπεζας ALPHA BANK στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.
Γενετικά στοιχεία, τόσο του γενετικού τύπου του Γεώργιου Πετρακάκου, όσο και του γενετικού τύπου της 36χρονης συλληφθείσας εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση καπέλου τύπου τζόκεϊ, που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στη Λ. Μεσογείων 258-260 στο Χολαργό Αττικής, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας Αστυφύλακας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ