Π. Λαφαζάνης: Ανούσιες φλυαρίες η ομιλία Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Ανούσιες φλυαρίες χαρακτήρισε την εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα εφαρμόσει ένα προδιαγεγραμμένο πρόγραμμα, το τρίτο μνημόνιο, λειτουργώντας ως «πολιτική υπαλληλία» της τροϊκανής μνημονιακής «χούντας», η οποία και θα επιτηρεί αυστηρά την κυβέρνηση, την πολιτική και την πορεία της και την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος.
Ερωτηθείς σχετικά με το σκοπό των εκλογών, ο Παναγ. Λαφαζάνης είπε ότι ο κύριος στόχος των εκλογών - εξπρές ήταν να εκκαθαριστεί η Βουλή και η κυβέρνηση από το «όχι» του δημοψηφίσματος και τη Λαϊκή Ενότητα, η οποία είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει και επιδιώκει μια δημοκρατική αντιμνημονιακή εναλλακτική πρόταση, ενώ προσέθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πλήρως τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου.


Κατά τον κ. Λαφαζάνη, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αποδειχθεί πύρρειος και ο λαός θα αντιδράσει δυναμικά στα επερχόμενα μέτρα, ενάντια στη μνημονιακή συναινετική σούπα της νέας Βουλής. 
Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν έντονες πολιτικές ανακατατάξεις και κοινωνικές αναμετρήσεις, στις οποίες η Λαϊκή Ενότητα δημοκρατικά συγκροτημένη θα είναι παρούσα και πρωτοπόρα και οι θέσεις της θα βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη λαϊκή απήχηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ