4 υπέροχα χωριά για φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα στον Παρνασσό

Μπορεί να είναι στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων άρρηκτα συνδεδεμένος με το χιονοδρομικό του κέντρο και τα χειμωνιάτικα weekends στην Αράχωβα όμως πρέπει να σας πούμε πως ο Παρνασσός είναι σαφώς ομορφότερος χωρίς τα πλήθη που τον κατακλύζουν τον χειμώνα.

 

Η Αγόριανη ή Επτάλοφος

Η Αγόριανη, ή Επτάλοφος όπως αναφέρεται σε χάρτες και επίσημα έγγραφα, είναι ένα κουκλίστικο χωριουδάκι στην «πίσω» πλευρά του βουνού –αν θεωρήσουμε «μπροστινή» εκείνη όπου βρίσκεται η Αράχωβα. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά, ανάμεσα σε έλατα και πλατάνια, και γύρω από μια λιθόκτιστη πλατεία (ακόμα και το περίπτερο της οποίας είναι πέτρινο) με τα δίδυμα, γιγάντια πλατάνια, τα ταβερνάκια και τα café της, που σερβίρουν γλυκό του κουταλιού σε τραπεζάκια έξω όταν ο καιρός είναι καλός. Από εδώ ξεκινά το πετρόχτιστο μονοπάτι που ανηφορίζει, κάνοντας ζιγκ ζαγκ πλάι σε ένα μικρό ποταμάκι, προς τον πανέμορφο, είκοσι μέτρων καταρράκτη - σήμα κατατεθέν του χωριού. Διαβάστε περισσότερα - Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα δωμάτια του ξενώνα Μπαλκόνι της Αγόριανης (35€ το δίκλινο με πρωινό) ή του ξενώνα Αλεξάνδρα (50€ το δίκλινο) ή του ξενώνα Ασημίνα (60€ το δίκλινο με πρωινό).

Η Αράχωβα

Μπορεί για πολύ κόσμο να είναι η Μύκονος του χειμώνα –και όχι άδικα– με όλους τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς που γεννά αυτός ο συνειρμός, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αν ξεχάσεις για μια στιγμή όλα τα κλισέ της, η Αράχωβα είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό. Οι βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια της, ανάμεσα σε πέτρινα σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, τα cozy café της, τα ρουστίκ ταβερνάκια, και η απόσταση βολής των 11 χιλιομέτρων που τη χωρίζει από τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών είναι λόγοι υπερ-αρκετοί για να της αφιερώσεις ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο, προτού αρχίσουν να συρρέουν τα πλήθη του χειμώνα. Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Ξενώνα Δώμα (40€ το δίκλινο με πρωινό) στο Χάνι του Ζεμενού (45€ το δίκλινο) ή στον ξενώνα Ιωάννα (50€ το δίκλινο με πρωινό).

Όλη η συνέχεια εδω - in2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ