Made in Greece o Yannis Sergakis και τα εκπληκτικά του κοσμήματα: Από τις γωνιές της Αθήνας στο Fashion Week του Παρισιού

 Η πρώτη συλλογή κοσμημάτων του Γιάννη Σεργάκη, του Έλληνα δημιουργού που διαπρέπει στο Παρίσι λέγεται Commitment και την υπογράφει με την ομώνυμη εταιρεία του Yannis Sergakis Adornments. 

Πρόκειται για μια συλλογή που παίρνει έμπνευση από τις ρίζες του. Οι γωνιές της Αθήνας, η μοντέρνα αρχιτεκτονική, το κυκλαδίτικο φως ήταν μόνο κάποια από τα ελληνικά στοιχεία που έδωσαν το έναυσμα στον Γιάννη Σεργάκη να δημιουργήσει την συλλογή Commitment. Η Αθήνα άλλωστε βρίσκεται στο αίμα του και με αυτή την συλλογή κατάφερε να την ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το Παρίσι (Le Bon Marché, White Bird, Montaigne Market, Oradena) μέχρι το Τόκιο (Barneys, Land of Tomorrow, DesignWorks/Abahouse), από το Χονγκ Κονγκ (Lane Crawford) μέχρι την Καλιφόρνια (Angela) και από το Λονδίνο (Mouki Mou), μέχρι το Ντάλας (Ylang 23), το Ντουμπάι (Comptoir 102), το Σαν Τροπέ (Julian Joailliers), την Βηρυτό (Koukjian Jewellers), την Λισαβόνα (Elements) και το Τορόντο (Kavut). 

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, το εμβληματικό Bergdorf Goodman, το κατάστημα που από το 1901 συνεργάζεται με τους κορυφαίους οίκους μόδας συν-διαμορφώνοντας τις τάσεις στη σύγχρονη υψηλή αισθητική, είχε τη βιτρίνα της 5th avenue διακοσμημένη με σχέδια κοσμημάτων της συλλογής Commitment, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τη συνεργασία με τη Yannis Sergakis Adornments, που πρόσφατα λανσαρίστηκε. 

Παράλληλα, έχει ήδη προγραμματίσει τη συμμετοχή της στην Παριζιάνικη Εβδομάδα Μόδας, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να συμμετάσχει και σε εκθέσεις διεθνούς βεληνεκούς όπως το Basel Show και η Couture στο Las Vegas.

Έχοντας σημαντική απήχηση στο διεθνές κοινό, όλα δείχνουν πως η Yannis Sergakis Adornments έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής κοσμηματοποιίας,

Περισσότερες πληροφορίες στο yannissergakis.com

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ