Αυτές είναι οι 20 πιο ελκυστικές πόλεις για startup εταιρείες - ευνοούν χρηματοδότηση, αγαπούν την καινοτομία

Είκοσι πόλεις ανά τον κόσμο συγκεντρώνουν σήμερα τα βλέμματα των νεοφυών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς θεωρούνται οι πιο ανταγωνιστικές διεθνώς για τις startup εταιρείες. Την παγκόσμια πρωτιά κρατά η Silicon Valley και ακολουθούν η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, η Βοστόνη και το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Global Startup Ecosystem Ranking, που περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση Startup Ecosystem Report για το 2015, τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ, καταφέρνουν να κερδίσουν μία θέση στην παγκόσμια 20άδα των περιοχών που φιλοξενούν τα πιο φιλικά οικοσυστήματα για τις νεοφυείς εταιρείες.

Το Λονδίνο καταλαμβάνει την έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, το Βερολίνο κατατάσσεται στην ένατη, το Παρίσι βρίσκεται στην ενδέκατη θέση, ενώ το Άμστερνταμ στην 19η.

Τις πρώτες δέκα θέσεις των περιοχών, με το πιο δυναμικό περιβάλλον για τις νεοφυείς εταιρείες συμπληρώνουν το Σικάγο, το Σιάτλ και η Σιγκαπούρη.

Μεταξύ των είκοσι θελκτικότερων πόλεων για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα είναι το Σάο Πάολο, η Μόσχα, το Όστιν (Τέξας-ΗΠΑ), το Μπανγκαλόρ (Ινδία), το Τορόντο, το Βανκούβερ και το Μόντρεαλ.
Διεθνοποίηση

Ένα από τα βασικά ευρήματα του Global Startup Ecosystem Ranking για το 2015 είναι ότι τα πιο δυναμικά οικοσυστήματα για τις startups έχουν αρχίσει να “επικοινωνούν” μεταξύ τους, ενώ και οι ίδιες οι νεοφυείς εταιρείες έχουν γίνει πιο διεθνοποιημένες, καθώς καταφέρνουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτών εκτός του τόπου εγκατάστασης τους.

Ενδεικτικό είναι ότι, πλέον, το 37% όλων των χρηματοδοτικών γύρων στα είκοσι πιο δημοφιλή οικοσυστήματα του κόσμου περιέχει τουλάχιστον έναν επενδυτή από κάποιο άλλο οικοσύστημα εκτός της χώρας εγκατάστασης (μάλιστα στη Βόρεια Αμερική το ποσοστό αυτό φτάνει το 41%). Επιπλέον, το 27% των χρηματοδοτικών γύρων περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν επενδυτή από χώρα εκτός της χώρας εγκατάστασης. Στη Βόρεια Αμερική το σχετικό ποσοστό είναι 20%, στην Ευρώπη 38% και στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού το 29%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ