Χρήσιμο tip για να επαναφέρετε τα καμένα μαλλιά - Επουλώστε τα σημάδια από τα προϊόντα styling

Τα μαλλιά που έχουν καεί από χημική επεξεργασία, δυστυχώς δεν μπορούν να επιδιορθωθούν. Μπορούν όμως να αντιμετωπισθούν οι μεγαλύτερες ζημιές. Δείτε πως.

Τι θα χρειαστείτε

Σαμπουάν

Μαλακτικό

Βαθιά conditioner

Οδηγίες

1. Πλένετε τα μαλλιά κάθε δεύτερη μέρα με ένα σαμπουάν και conditioner. Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στην παλάμη σας.

Εφαρμόστε στα μαλλιά σας και κάντε απαλό μασάζ μέχρι τα άκρα.Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε χρησιμοποιώντας ένα conditioner αποκατάστασης  μετά από κάθε λούσιμο.

2. Εφαρμόστε ένα conditioner με έλαια, όπως jojoba, μία φορά την εβδομάδα μετά το λούσιμο. Εφαρμόστε το έλαιο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τοποθετήστε ένα σκουφάκι πάνω από το κεφάλι σας για 30 λεπτά, ενώ το έλαιο αυτό διεισδύει στην τρίχα. Αφαιρέστε το σκουφάκι και ξεπλύνετε τα μαλλιά με ζεστό νερό.

3. Γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με ένα τέταρτο του μπουκαλιού με ξίδι και το υπόλοιπο με ζεστό νερό. Ψεκάστε τις καμένες περιοχές λίγο πριν φύγετε από το σπίτι. Αυτό θα αφαιρέσει τη μυρωδιά από τα καμένα μαλλιά.

4. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας. Μάθετε πόσο θα πρέπει να κόψετε τα μαλλιά σας για να φύγουν τα καμένα μέρη.

5. Μην χρησιμοποιείτε περιττά χημικά και θερμότητα για τρεις μήνες. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε σκληρές βαφές μαλλιών και σίδερο για το ίσιωμα.

6. Χρησιμοποιήστε μια φυσική βούρτσα, όπως μια με τρίχες αγριογούρουνου. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ξεκινώντας από τις ρίζες και συνεχίστε απαλά προς τα κάτω άκρα. Αυτό διανέμει τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας, που βοηθά να θρέψει την τρίχα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ