4 συμβουλές για να κάψεις περισσότερες θερμίδες - Δείτε εδώ!

Αν ακολουθήσεις και τις παρακάτω συμβουλές τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και τα αποτελέσματα γρηγορότερα!

1. Μην αφήνεις το πετάλι!

Τα πράγματα είναι απλά! ο λόγος που καις θερμίδες με το ποδήλατο είναι γιατί κάνεις πετάλι... Όταν τσουλάς χωρίς να κάνεις πετάλι δεν καις τίποτα. Αν θες να αυξήσεις το κάψιμο των θερμίδων, κάνε πετάλι συνέχεια: στις κατηφόρες, στην ευθεία, όταν έχει ευνοϊκό άνεμο, σε κάθε έξοδο από στροφή, παντού! Αυτό θα σε βοηθήσει να κάψεις εύκολα έως και 20% περισσότερες θερμίδες!

2. Κυνήγα τις ανηφόρες!

Δεν υπάρχει ποδηλάτης που να μην υποφέρει στην ανηφόρα. Ο λόγος είναι απλός. Η οδήγηση στην ανηφόρα απαιτεί σχεδόν την διπλή ενέργεια από την οδήγηση στην ευθεία, συνεπώς στην ανηφόρα θα κάψεις τις διπλάσιες θερμίδες! Αν θες να κανείς τα πράγματα ακόμα... χειρότερα, μη διστάσεις να σηκωθείς όρθιος. Θα ανεβάσεις περισσότερο τους σφυγμούς της καρδιάς και θα ενεργοποιήσεις και τους μύες του κορμού σου. Αν δε μας πιστεύεις δες τον Contador που από το πολύ ορθοπέταλο έχει γίνει πετσί και κόκαλο...

3. Σπρίνταρε!

Πως σπριντάρει ο Kittel; Στο περίπου... Κάθε είδους σπριντάρισμα με βαρύ πάτημα σε βοηθάει να αυξήσεις λίγο την μυϊκή σου μάζα με αποτέλεσμα να μπορείς να πεταλάρεις πιο γρήγορα και δυνατά και να καις περισσότερες θερμίδες. Σε κάθε σου βόλτα ή προπόνηση πρόσθεσε τρία με τέσσερα δυνατά σπριντ.

4. Μπες και λίγο χώμα!

Η οδήγηση στο χώμα, είτε πρόκειται για MTB, Gravel ή Cyclocross απαιτεί περισσότερη ενέργεια από ό,τι στο δρόμο, γιατί η ανώμαλη επιφάνεια δημιουργεί μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης. Όσο πιο άγρια και δύσβατη η επιφάνεια, τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, με την καθαρόαιμη οδήγηση mtb καις τις περισσότερες θερμίδες γιατί ενεργοποιείς και τους μύες των χεριών και του κορμού.

Πηγή: mbike.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ