Μαθαίνουν ξένες γλώσσες για να φύγουν από την Ελλάδα

Το Διδασκαλείο στο οποίο διδάσκουν μόνιμα μέλη Επιστημονικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ αλλά και συμβασιούχοι ξεκίνησε αρχικά έχοντας φοιτητές του ΕΚΠΑ. Πλέον έχει επεκταθεί και απευθύνεται σε ενήλικες, ενώ ξεχωρίζει και για τα ιδιαίτερα χαμηλά δίδακτρα, που ξεκινούν από τα 200 ευρώ τον χρόνο.

Αποτύπωμα της αγωνίας των νέων να βρουν δουλειά στο εξωτερικό αποτελεί η μεγάλη ζήτηση για τα μαθήματα του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πολλοί είναι εκείνοι που τα τελευταία χρόνια έχουν απευθυνθεί στο Διδασκαλείο για να μάθουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε μία ξένη γλώσσα, ώστε να φύγουν στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τόσο τα άτομα που ζητούν εντατικά μαθήματα σε μία γλώσσα, όσο και η ζήτηση σε μη «δημοφιλείς» γλώσσες. Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών προσφέρει 22 ξένες γλώσσες με "χαμηλά" δίδακτρα.

Επιπλέον, σε όποιον ενδιαφέρεται για εξειδικευμένες σπουδές στη γλώσσα, τη μετάφραση, την ιατρική ή τη νομική, το Διδασκαλείο προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα: Εργαστήριο Γραπτού-Ακαδημαϊκού Λόγου στα αγγλικά (Επίπεδα C1, C2), Εργαστήριο Προφορικού Λόγου στα αγγλικά (Debating - Public Speaking) (Επίπεδα C1, C2), Εργαστήριο Γραπτού Προφορικού Λόγου στα γαλλικά (Επίπεδα Β2, C1), Ιατρική Ορολογία στα αγγλικά, Ιατρική Ορολογία στα γαλλικά, Νομική Ορολογία στα γαλλικά, Νομική Ορολογία στα γερμανικά, Μετάφραση στα αγγλικά, Θεσμοί, Ορολογία και Μετάφραση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα γαλλικά, Εργαστήριο Γραπτού Προφορικού Λόγου στα ιταλικά (Επίπεδα Β2, C1), Εργαστήριο Γραπτού Προφορικού Λόγου στα ισπανικά (Επίπεδα Β2, C1).

Τα τελευταία χρόνια, παρότι τα αγγλικά παραμένουν η πιο δημοφιλής γλώσσα (περί τους 300 σπουδαστές του Διδασκαλείου την επέλεξαν πέρυσι), έχει αυξηθεί η ζήτηση για γλώσσες όπως τα ρωσικά, τα ιαπωνικά, τα αραβικά, τα ολλανδικά και τα σουηδικά, ενώ πολλοί ζητούν και την οργάνωση εντατικών μαθημάτων σε κάποια ξένη γλώσσα.

Συνολικά, πέρυσι τα μαθήματα παρακολούθησαν περί τα 1.700 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση ύστερα από το 2012-13. Τότε, λόγω της μεγάλης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ, το ίδρυμα δεν λειτούργησε το πρώτο τρίμηνο του ακαδημαϊκού έτους και στα μαθήματα του Διδασκαλείου δήλωσαν συμμετοχή περίπου 900 άτομα.

Τα μαθήματα είναι το ανώτερο εννέα ώρες την εβδομάδα και γίνονται στο κέντρο της Αθήνας (σε χώρους του ΕΚΠΑ στην οδό Ιπποκράτους 7 και την οδό Σταδίου 5) και στην Πανεπιστημιούπολη. Τα προγράμματα ξεκινούν από τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-36.88.263-4-6.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ