Tέρμα τα ψέμματα: Ιδού 11 έξυπνοι τρόποι να χωρέσεις τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου!

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που πληρώνουν ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο, πηγαίνουν την πρώτη εβδομάδα και μετά δεν ξαναπατάνε το πόδι τους ποτέ; Αυτές είναι μερικές έξυπνες στρατηγικές για να βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου, ακόμα κι αν πνίγεσαι στη δουλειά και δεν έχεις χρόνο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το γυμναστήριο, συνήθως, δεν είναι ο χρόνος, αλλά η όρεξη, το κίνητρο. Όταν είσαι εξαντλημένος/η από τη δουλειά, το να βρεις δύναμη και ενέργεια για γυμναστική είναι δύσκολο. Για αυτό είναι σημαντικό, το γυμναστήριο να σου γίνει καθημερινή συνήθεια, όπως είναι το φαγητό και ο ύπνος, και τότε δεν θα χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου για να πας.

Αν θέλεις, το γυμναστήριο να σου γίνει συνήθεια, κάνε τα εξής:

Πήγαινε κάθε μέρα για ένα μήνα. Οι πρώτες 3 εβδομάδες θα είναι λίγο δύσκολες. Μετά θα σου γίνει συνήθεια και θα πηγαίνεις άνετα.

Φτιάξε πρόγραμμα. Κάνε γυμναστική με πρόγραμμα, τι θα κάνεις, που και πότε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας από το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο και να μην ξέρεις τι θα κάνεις.

Πήγαινε με μια φίλη σου ή φίλο σου. Πείσε κάποια κολλητή/ό σου να πηγαίνετε μαζί γυμναστήριο. Έτσι, θα παρακινείτε ο ένας τον άλλο, τουλάχιστον για τον πρώτο μήνα

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

Όλη η συνέχεα εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ