Στην υγειά μας πίνουν οι Γερμανοί: 32 φωτογραφίες από το διάσημο Oktoberfest - μπίρα μέχρι τελικής πτώσεως

Παρόλο που το Oktoberfest ξεκίνησε πριν από 205 χρόνια, αυτή είναι η 182η διοργάνωση του θεσμού, αφού το «μεγάλο πάρτι» ακυρώθηκε αρκετές φορές λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων, δύο επιδημιών χολέρας και της... εισβολής του Ναπολέοντα στη Βαυαρία.

Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ κάρφωσε σήμερα την κάνουλα στο πρώτο βαρέλι μπίρας, σηματοδοτώντας την έναρξη του θρυλικού Oktoberfest, της μεγαλύτερης γιορτής μπίρας. 
Πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται φέτος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή προκειμένου να απολαύσουν εκλεκτή μπίρα, λαχταριστά εδέσματα αλλά και να... θαυμάσουν τις αιθέριες ξανθές υπάρξεις που σερβίρουν τα παγωμένα ποτήρια, ενδεδυμένες λιτά και "μνημονιακά".


Οι τιμές του εμβληματικού μεγάλου ποτηριού της μπύρας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας τα 10-11 ευρώ. Ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να αποθαρρύνει τους επισκέπτες του διάσημου φεστιβάλ, πολλοί από τους οποίους έχουν προνοήσει, κάνοντας οικονομίες αρκετές εβδομάδες πριν, ώστε να μη στερηθούν ούτε σταγόνα από την αγαπημένη τους μπίρα.
Γερμάνοί είναι. Λεφτά έχουν.

Πηγή: oktoberfest.de

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ