Βίντεο: Οι πρώτες δηλώσεις του Λεβέντη ως αρχηγού κόμματος που μπήκε στη Βουλή

«Καλώ τον κύριο Τσίπρα να μην αναγνώσει τη λαϊκή εντολή όπως πάει να το κάνει», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με δηλώσεις του στο Ζάππειο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι «αν ο κύριος Τσίπρας ανέγνωσε ότι μπορεί να συνεχίσει μόνο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κακό του κεφαλιού του», καθώς υποστήριξε ότι η σύζευξη ενός αριστερού κόμματος με ένα δεξιό ως ακροδεξιό κόμμα είναι μια πάρα φύσει σύζευξη. Επιπλέον, υποστήριξε ότι «το βάρος των μεγάλων αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη χώρα δεν μπορεί να το σηκώσει αυτή η σύζευξη». Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε, επίσης, ότι θα υπάρξουν τριβές και για τον Πάνο Καμμένο, καθώς ανέφερε ότι «είναι ένας δεξιός άνθρωπος που δημιουργεί συνέχεια προβλήματα» και ότι «δεν είναι κατάλληλος για συνέταιρος».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας, ο κ. Λεβέντης επισήμανε: «Θα περιμένω, αν μου τηλεφωνήσουν σκοπεύω να συναντηθώ, αν δεν μου τηλεφωνήσουν θα κρατήσω σεμνή στάση: θετική σε ότι θεωρώ θετικό, αρνητική σε οτιδήποτε ολισθηρό». Επιπλέον ανάφερε ότι θα ήταν διατεθειμένος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που θα σέβεται το λαό.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατήγγειλε ότι οι δημοσκοπήσεις ήταν στημένες και ότι σκόπιμα έδειχναν τις τελευταίες δέκα ημέρες την Ένωση Κεντρώων εκτός Βουλής. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης ήταν ενήμεροι ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν 5 μονάδες (στις δημοσκοπήσεις), αλλά οι ίδιοι επιθυμούσαν να εμφανίζεται ως ισοπαλία, γιατί επιδίωκαν με την πόλωση να εξοντώσουν τα άλλα κόμματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ