Σ. Θεοδωράκης: Υπάρχουν ευθύνες για το ποσοστό του Ποταμιού στις εκλογές - Δεν κάναμε ένα μεγάλο λάθος αλλά πολλά μικρά

Υπάρχουν ευθύνες για το ποσοστό του Ποταμιού στις εκλογές, τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, δηλώνοντας, παράλληλα, την ανησυχία του για τη σύνθεση  της νέας Βουλής. 

«Το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από τους στόχους του και αυτό μας δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς για τα λάθη και κυρίως σε εμένα. Το τι θα αποφασίσουμε είναι ζήτημα που θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Σε σχέση με τα σημαντικότερα που απασχολούν το λαό φοβούμαστε ότι δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά θα είμαστε παρόντες στην αντιπολίτευση. Ελπίζουμε με το 4% που μας δίνει ο λαός να φανούμε εξίσου χρήσιμοι. Η αποχή πρέπει να απασχολήσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ.  Θεοδωράκης. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις ευθύνες του ποσοστού αυτού ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε: «Οταν κάτι δεν πάει καλά σε ένα κόμμα η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον επικεφαλής. Εχω επίγνωση των ευθυνών και θα συζητήσω με τους βουλευτές και το κόμμα τι πρέπει να αλλάξει. Νιώθω βαθιά υποχρέωση στους πολίτες που άντεξαν την πίεση και μας έδωσαν αυτό το 4%, είμαι υπόχρεος όταν μάλιστα Το Ποτάμι είναι δεν είναι ένα επαγγελματικό κόμμα. Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα στην επαρχία. Στην Αττική είμαστε τρίτη δημοκρατική δύναμη». 

«Δεν μίλησα με τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε, έχει επιλέξει από πριν ποια κυβέρνηση θέλει. Δεν θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση έτσι και αλλιώς αν δεν έχουμε δύναμη να καθορίζουμε τις εξελίξεις. Ελπίζω ότι και αυτός βγήκε σοφότερος από αυτή την εκλογική μάχη. Είμαστε το κίνημα που γρήγορα πήρε τις αναγκαίες αποστάσεις από συμφέροντα και συντεχνίες», προσέθσε ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στη νίκη ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Δεν θεωρούμε ότι κάναμε ένα μεγάλο λάθος. Κάναμε πολλά μικρά. Η κοινωνία σε μια εποχή κρίσης ίσως να μην έχει τη   δυνατότητα να εκτιμήσει με ψυχραιμία τα πράγματα. Μας ανησυχεί η σύνθεση της νέας βουλής, ελπίζω ότι αυτό δεν θα είναι το καθοριστικό για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ