Πανηγυρική υποδοχή Τσίπρα στην Κουμουνδούρου - Μπορεί να φτάσει και το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Φαναράς‏

Με τη σύντροφο του, Περιστέρα Μπαζιάνα, έφτασε το βράδυ της Κυριακής στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit poll αλλά και των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα όλης της επικράτειας, τα οποία δείχνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Δεκάδες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος στις 20.15 έφθασε στα κεντρικά γραφεία στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στο γραφείο του στον έβδομο όροφο των γραφείων του κόμματος, όπου θα πραγματοποιήσει τις πρώτες συσκέψεις.

Φαναράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξεπεράσει το 35%
Ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis, σχολίασε για το αποτέλεσμα των exit polls

«Η Ν.Δ μπορεί να μην έχει τον αριθμό 3 μπροστά στο ποσοστό της» σημείωσε και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο 33 - 34%. «Μπορεί και κάτι παραπάνω. Μπορεί να ξεπεράσει το 35%», εκτίμησε ο κ. Φαναράς. «Είναι σαφές ότι είναι το πρώτο κόμμα, με μεγάλη διαφορά».

Σημείωσε ότι μάλλον ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων μπαίνουν στη Βουλή και ότι η Λαϊκή Ενότητα θα βρεθεί κάτω από το 3%. 

Ως προς τη συμμετοχή, είπε ότι βρίσκεται στο 52%.

«Δεν έχουμε την εικόνα ενός θρίλερ ως προς το ποιο είναι το πρώτο κόμμα», ήταν το πρώτο σχόλιό του όταν δόθηκε το πρώτο αποτέλεσμα των exit polls. 

Οι εκτιμήσεις του Στράτου Φαναρά:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 33 - 34%. Μπορεί, όμως, να ξεπεράσει και το 35%
  • Η Ν.Δ μπορεί να μην έχει τον αριθμό 3 μπροστά στο ποσοστό της
  • ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων μπαίνουν στη Βουλή
  • Με βάση τα στοιχεία, υπάρχει σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλα κόμματα.
  • Ως προς την τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή μπορεί να απειληθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή από το ΚΚΕ που διεκδικούν την τρίτη θέση και ανεβάζουν και οι δύο τα ποσοστά τους.
  • Για το κόμμα του Β. Λεβέντη, από το μεσημέρι και μετά άρχισε να αυξάνει τα ποσοστά του στο exit poll κυρίως από ψηφοφόρους νεαρής ηλικίας. Αυτό είναι το εκλογικό κοινό που πριμοδότησε το κόμμα Λεβέντη.
  • Οι ΑΝ.ΕΛ φαίνεται ότι είναι το πιο μαχητικό κόμμα. Είχε δυναμική στο εσωτερικό του. Από την προηγούμενη εβδομάδα φαινόταν πολύ πιθανή είσοδός τους στη Βουλή.
  • Στο όριο βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα. Πατάει και μέσα και έξω από τη Βουλή.
  • Η πρωτιά δεν θα αλλάξει, όταν δοθεί το 100% του exit poll. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ