ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση: Μόνο αν είμαστε όλοι μέσα - σε θνησιγενή σχήματα δεν συναινούμε

Το μήνυμα της κάλπης ερμηνεύουν στο ΠΑΣΟΚ ως δείγμα ότι πρέπει να υπάρξουν συναινέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και κατ' επέκταση ευρεία συνεργασία.

«Ο λαός έστειλε σήμα ότι δεν μπορούν να είναι εκτός κάδρου ευθυνών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» είναι το πρώτο σχόλιο της Χ. Τρικούπη για τα αποτελέσματα των exit polls.

Επιπλέον, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το διαφαινόμενη αύξηση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ. Ως προς την συμμετοχή τους ή όχι σε μια πιθανή συγκυβέρνηση, οι απόψεις διίστανται: Κάποιοι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξει μόνο κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν και την κυβερνητική εκπροσώπηση του κινήματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στελέχη της Χ. Τρικούπη, διαμηνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να μετάσχει σε μια κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συμμεχοχή και της Νέας Δημοκρατίας.

«Ολοι μέσα - σε θνησιγενή σχήματα δεν συναινούμε»

Οπως εξηγούν η χώρα απαιτεί σταθερότητα. Μια κυβέρνηση 2-3 μηνών δεν έχει νόημα. Και όποια κυβέρνηση έχει απ' έξω το 2ο κόμμα, με αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα, δεν υπηρετείται η ανάγκη για σταθερή διακυβέρνηση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ