Ο πρώτος gay γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων θα είναι Έλληνας;

Gay υπάρχουν πολλοί στο αξίωμα. Τα πρωτεία, όμως, της ανοιχτής δηλώσης ότι είναι γκέι κατέχει ο Έλληνας, Χρυσοβαλάντης Κεφάλας.

Ο Χρυσοβαλάντης Κεφάλας, ευρύτερα γνωστός στις ΗΠΑ ως Chrys είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Γερουσιαστή.

Απόφοιτος του ιδιωτικού σχολείου, Calvert Hall και του Loyola University του Maryland, πήρε πτυχίο στη νομική από το University of Baltimore. Μια θεία του (αδελφή της γιαγιάς του για την ακρίβεια) τον έπεισε να ρίξει μια ματιά, στο οικονομικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικανών, αλλά και σε αυτό για τα θέματα ατομικής ελευθερίας και τότε ήταν που αποφάσισε να δουλέψει για τον Γερουσιαστή, Robert Ehrlich.

Όταν εκείνος έγινε Κυβερνήτης, ο Κεφαλάς ανέλαβε τη δουλειά του υπεύθυνου νομικού συμβούλου, στις μεταρρυθμίσεις για την ποινική δικαιοσύνη. Το 2011 κατέθεσε υπέρ της ισονομίας στους γάμους (μεταξύ αντιθέτων και ιδίων φύλων), στη Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας, στο Maryland και αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίον ενημέρωσε τον κόσμο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Την οικογένεια του την είχε κατατοπίσει ένα χρόνο νωρίτερα.

"Για χρόνια υπέκυπτα στα "θέλω" της ελληνικής κοινότητας που μου κανόνιζε ραντεβού. Ξέρετε με πόσες ανιψιές και εγγονές έχω βγει; Μέχρι που είχα δοκιμάσει τη "reparative therapy" ("θεραπεία επανόρθωσης" από... ειδικούς που διατείνονται πως μπορούν να γιατρέψουν την ομοφυλοφιλία) και όταν ολοκλήρωσα το πρόγραμμα σκέφτηκα "έχεις κάνει τα πάντα και δεν έχει αλλάξει ο τρόπος που νιώθεις". Τότε ήταν που είπα στους γονείς μου ότι είμαι gay"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ