Φώφη Γεννηματά: Οι αναμνήσεις από τα φοιτητικά της χρόνια με τον πατέρα της να τριγυρνά στα «μπλε» και «κόκκινα» καφενεία που την συγκίνησαν

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της περιοδείας της στον τόπο καταγωγής της, την Καλαμάτα θυμήθηκε με συγκίνηση τα φοιτητικά της χρόνια.

Μνήμες από τις εκλογές του 1985, όπου ο αείμνηστος πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς έμπαινε με θάρρος και στα «μπλε» και στα «κόκκινα» καφενεία, ξύπνησαν στην Φώφη Γεννηματά. 

«Θυμήθηκα βλέποντας εδώ στην πατρίδα μου όλους αυτούς τους αγαπημένους ανθρώπους την προεκλογική περίοδο του 1985.

Ήμουνα φοιτήτρια τότε και ακολουθούσα αυτό το κομβόι των αυτοκινήτων.

Σε ένα χωριό κατέβηκε ο Γιώργος Γεννηματάς και αντί να πάει εκεί που τον περίμεναν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μπήκε πρώτα στο μπλε και μετά στο κόκκινο καφενείο, όπως τα έλεγαν τότε και πάγωσε όλη η πλατεία».

Εκείνη την ώρα κάποιος φώναξε γεια σου Έλληνα. Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα. Αυτό χρειάζεται κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να αφήσουμε ό,τι μας διχάζει για να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εξασφαλίσουμε τη χώρα ότι δεν θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία, την απομόνωση και το περιθώριο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών.

Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο κοινό μας σπίτι.

Το αίμα νερό δεν γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη που θα πάρει την τρίτη εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Να γίνουμε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας. Όχι ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή. Χθες αποδέχτηκε, ομολόγησε ότι έχει την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία.

Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή.

Είναι στήριξη σε εγκληματίες. Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, γιατί το ζητούμενο είναι η συνεργασία.

Το δίλημμα είναι η τρίτη εντολή και αυτό το δίλημμα δεν είναι διχαστικό. Δεν είναι πολωτικό. Είναι στήριξη στη δημοκρατία.

Είναι στήριξη στην πολιτική σταθερότητα.
Τώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση 4ετίας με δράση και αποτελεσματικότητα. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχους, με χρονοδιαγράμματα.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να βάλει το προοδευτικό στίγμα. Έχουμε στο DNA μας τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε τομές και σε ρήξεις».

Πηγή: Eleftheriaonline.gr 

 

.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ