Κάνε σάουνα για να ζήσεις περισσότερο, λέει νέα έρευνα - Λίγη ζέστη παραπάνω δεν κάνει κακό

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι άντρες που επισκέπτονται τις σάουνες περισσότερο από μία φορά τη βδομάδα συνηθίζουν να ζουν περισσότερο από αυτούς που πηγαίνουν μόνο μία φορά.

Η έρευνα αυτή προέκυψε μετά από δεκαετίες μελέτης ανδρών της Φινλανδίας που κάθονταν κυρίως γυμνοί σε ζεστά ξύλινα δωμάτια.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που επισκέπτονταν τη σάουνα 4 με 7 φορές την εβδομάδα τείνουν να ζουν περισσότερο από τους άνδρες που κάνουν μόνο μία εβδομαδιαία επίσκεψη. Οπότε φαίνεται ότι η αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα ισχύει στην πραγματικότητα.


Σύμφωνα με παρόμοια ευρήματα του περιοδικού Journal of the American Medical Association, μπορεί να μειώσει και τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου κατά 63 τοις εκατό, τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου κατά 50 τοις εκατό και να μειώσει κατά 40 τοις εκατό το ποσοστό θανάτου.

Όσο σοκαριστικά και αν ακούγονται αυτά τα νούμερα, δυστυχώς η έρευνα δεν αφορά τις γυναίκες.
Μάλλον επειδή οι γυναίκες στη Φινλανδία δεν είναι τόσο συχνές επισκέπτριες στις σάουνες όσο οι άνδρες τους. 7 φορές είπαμε πριν;

Ωστόσο, αφού οι γυναίκες συνηθίζουν να ζουν περισσότερο από τους άνδρες έτσι και αλλιώς, δεν είναι κακό να προσπαθήσουν και αυτοί να μας φτάσουν μία φορά.

Πάντως, όσο ενοχλητικός κι αν είναι, ο ιδρώτας φαίνεται να αποτελεί κλειδί στην υπόθεση της υγιεινής ζωής, αλλά και της μεγαλύτερης χρονικά ζωής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ