Ζ. Κωνσταντοπούλου: Είμαστε έτοιμοι να γκρεμίσουμε το τείχος των εκβιαστών - δανειστών

Απευθυνόμενη προς τους συγκεντρωμένους, τούς κάλεσε «να δώσουμε μία νικηφόρα μάχη εναντίον εκείνων που θέλουν να καθυποτάξουν τον αγώνα μας και να μην επιτρέψουμε την μετατροπή του τόπου μας σε αποικία χρέους».

«Κάποιοι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, δεν την προδώσαμε, δεν συμμετείχαμε στην επίθεση στην κοινωνία και στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού» και πρόσθεσε: «Το όχι είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, ανέφερε ότι «απέναντι σε αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού, είναι πατριωτικό καθήκον να αντισταθούμε, να παλέψουμε, να αποκρούσουμε την επίθεση και να χτίσουμε ένα κόσμο, που να χωράει όλους και όλες και πρώτα από όλα τους νέους και νέες, τα παιδιά, τις επόμενες γενιές».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «αυτό τον κόσμο θα χτίσουμε μαζί με τη Λαϊκή Ενότητα και θα θυμίσουμε ότι αυτός ο κόσμος που ονειρεύτηκαν τα κινήματα και που πάλεψαν διαχρονικά οι αγωνιστές, είναι εφικτός». Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι «είναι ένας κόσμος κανονικός και όχι σουρεαλιστικός, ένας κόσμος που δεν είναι ουτοπία, αλλά η μόνη εναλλακτική της χώρας σήμερα».

Ακόμη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «η δυναμική της Λαϊκής Ενότητας είναι αυτή που θα καταγραφεί με τον πλέον ηχηρό και αποστομωτικό τρόπο στην κάλπη, αλλά ακόμα περισσότερο είναι αυτή που μετά την κάλπη θα καταφανεί στη διεύρυνση του μετώπου δημοκρατικής άμυνας και αντίστασης».

Επίσης, είπε ότι «στο δίλημμα ευρώ ή Δημοκρατία, κάθε δημοκράτης απαντά Δημοκρατία, αλλά θέλουμε απαντήσεις από εκείνους που σε αυτό το δίλημμα κάποιοι επιλέγουν το ευρώ και απορρίπτουν τη δημοκρατία».

«Δεν ηττήθηκε η Αριστερά με την ήττα των Τσίπρα, Τσακαλώτου, Δραγασάκη»

Νωρίτερα, είχε μιλήσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος όπως ανέφερε, «δεν ηττήθηκε η Αριστερά από την ήττα του Τσίπρα, του Τσακαλώτου και του Δραγασάκη, γιατί υπάρχει ένα κομμάτι αξιόπιστο και έντιμο που τήρησε τις υποσχέσεις και το λόγο που έδωσε στον ελληνικό λαό».

Όπως πρόσθεσε, «είναι το κομμάτι που θέλει να μιλήσει για το όχι του δημοψηφίσματος και να σταθεί απέναντι στον ωμό εκβιασμό που άσκησαν στην χώρα οι δανειστές».
Επίσης, ο Κώστας Λαπαβίτσας είπε, ότι «δεν άλλαξε γνώμη ο ελληνικός λαός, γνώμη άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να παραμείνει στην εξουσία και έχουν το θράσος να μιλούν για αποστασία και αποστάτες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ