Βίντεο: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Porsche και Audi - Η τεχνολογία του μέλλοντος στα σπίτια μας!

Η Tesla του Έλον Μασκ θεωρείται ο σημαντικότερος παίκτης στον χώρο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ωστόσο τη «δόξα» φαίνεται να ζηλεύουν πολλοί, και μεταξύ τους «βαριά» ονόματα. 

Η Porsche αποκάλυψε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό concept car της στο Frankfurt Motor Show την Τρίτη, το οποίο παραπέμπει σε μια φουτουριστική έκδοση της Porsche 911.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, το τετραθέσιο Mission E θα είναι σε θέση να διανύσει 500 χλμ με μια φόρτιση, για το 80% της οποίας χρειάζονται μόλις 15 λεπτά. Σε αυτό τον τομέα υπερέχει από το Model S της Tesla, που χρειάζεται 30 λεπτά για το ίδιο επίπεδο φόρτισης, ενώ η εμβέλειά του είναι μεγαλύτερη- ενώ θα υπάρχεικαι δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Όπως είπε στο CNN εκπρόσωπος της εταιρείας, η παραγωγή του οχήματος θα είναι δυνατή μέσα στο προσεχές μέλλον, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ενδεχομένως να χρειαστούν πέντε χρόνια για να προοδεύσει επαρκώς η τεχνολογία μπαταριών. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται έλεγχος μέσω χειρονομιών, τεχνολογία eye-tracking και ολογράμματα. Όσον αφορά στην επιτάχυνσή του, θα μπορεί να πηγαίνει από τα 0 στα 96 χλμ/ ώρα μέσα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Η Audi από πλευράς της παρουσίασε ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό, SUV concept όχημα, το e-tron quuattro, τον προηγούμενο μήνα, το οποίο έχει την ίδια εμβέλεια με το Mission E και η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει μέσα στο 2018.

Από πλευράς της, η Bugatti εντυπωσίασε με άλλον τρόπο, παρουσιάζοντας το Bugatti Vision Gran Turismo: ένα αυτοκίνητο το οποίο εμφανίζεται στα δημοφιλή αγωνιστικά βιντεοπαιχνίδια της σειράς Gran Turismo. Η πραγματική έκδοση είναι πλήρως λειτουργική και έτοιμη να ανταπεξέλθει στα δεδομένα αγώνων ταχύτητας. Θεωρείται ότι πρόκειται για ένα όχημα το οποίο δείχνει τις προθέσεις της εταιρείας όσον αφορά στην «οικογένεια» Veyron- το νέο μοντέλο της οποίας αναμένεται να παρουσιαστεί στο προσεχές μέλλον.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ