Ο Master Chef Άκης Πετρετζίκης μας "κολάζει" - Πουράκια με λουκούμια και σοκολάτα

Ένας καλός τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα λουκούμια και τη σοκολάτα που σας έχουν περισσέψει...!

Συστατικά
30 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
100 γρ. λουκούμια κομμένα σε μικρά κυβάκια 4-5 χιλ.
2 φύλλα κρούστας
2 κ.σ. γάλα χωρίς λιπαρά
60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
8 κ.σ. γιαούρτι 2% λιπαρά για σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τα λουκούμια και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στα 4 και τα αλείφουμε ελαφρά με γάλα με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Βάζουμε 1/8 της γέμισης κατά μήκος του φύλλου αφήνοντας 3 εκ. από κάθε άκρη.
Ρολάρουμε το φύλλο, καλύπτοντας τη γέμιση και προσεχτικά στριφογυρίζουμε τα 2 άκρα έτσι ώστε να κλείσουν και να σχηματίσουν ένα πουράκι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση, δημιουργώντας 8 συνολικά πουράκια.
Βάζουμε τα πουράκια στο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με γιαούρτι.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ