Ανάδρομος ο Ερμής: Πως επηρεάζει κάθε ζώδιο - Αλλιώς χτυπάει τον Λέοντα & αλλιώς τρενάρει τον Παρθένο‏

Ερμής είναι και θα περάσει...

Κριός

Ορίστε, Κριέ, μία εβδομάδα όπου η δράση, ακριβώς όπως και ο πλανήτης που την καθορίζει και που σε κυβερνά, ο Άρης, περνά από 40 κύματα. Ο Άρης σου υπαγορεύει μία πατέντα συμπεριφοράς ξένη προς εσένα. Σε κάθε περίπτωση, δεν είσαι μεν ο εαυτός σου, αλλά καλείσαι να αποδώσεις τα μέγιστα. Θα τα καταφέρεις; Χμ, σίγουρα έχεις καλούς συμμάχους. Σίγουρα σε εκπλήσσουν ευχάριστα οι σχέσεις που ακροβατούν μεταξύ φιλίας και «αυτό το κάτι άλλο». Σίγουρα κάποιος/α που δεν μπορεί να χωνέψει τις ντόμπρες σου εξηγήσεις θα προσπαθήσει να σου βάλει στο στόμα λόγια που δεν έχεις πει. Και σίγουρα εσύ, με Ερμή ανάδρομο έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να τα κάνεις όλα Κόσσοβο. Η δεύτερη είναι να κάνεις τη διαφορά, αρπάζοντας εκείνον/η τον/τη φίλο/η και εξηγώντας του το όνειρο.

Ταύρος

Με τον Άρη να κόβει βόλτες στις φιλικές σου σχέσεις, ήδη ψυχανεμίζεσαι τι πάει να παίξει αυτή την εβδομάδα, Ταύρε. Για να μη βρεθείς λοιπόν προ απροόπτων τα οποία και βαριέσαι, ανέλαβε εσύ αυτόν το ρόλο. Φρόντισε τα «θέλω» σου προς το έτερο ήμισυ αλλά και όποιον/α επίδοξο/η σύντροφο να είναι σαφέστερα κι από την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, κι εξίσου ανυποχώρητα. Τη συγκεκριμένη ερωτική εβδομάδα δε, με ανάδρομο Ερμή στο Ζυγό, ζώδιο των σχέσεων και της αρμονίας,  περίμενε αρκετές εκρήξεις, δράματα, ζήλιες και εντάσεις. Αυτή όμως τη φορά, αντί να στέκεσαι αμετακίνητος/η και να περιμένεις να φύγει το εμπόδιο από μπροστά σου, κάνε μία χάρη στην αστρολόγο σου και δώσε μία με τα κέρατα (τα ζωδιακά σου, πάντα) να τελειώνουμε.

Δίδυμοι

Ενώ στον εργασιακό και κοινωνικό στίβο, η κατάσταση είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη «στίβος», το έτερόν σου ήμισυ σε σφυροκοπάει με υπονοούμενα και μπηχτές περί σοβαρότητας, επισημοποίησης, συγκατοίκησης, ύπαρξης άλλων επίδοξων στην ερωτική αρένα και άλλα τέτοια μικροαστικά, που εσύ τα ακούς και πας κατευθείαν δερματολόγο για τα εξανθήματα. Πριν αρχίσεις τα χαμομήλια και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ πριν επιδοθείτε στην πατροπαράδοτη σφαγή των απανταχού ζευγαριών μπροστά από βιτρίνες με καναπέδες ή τμήματα φωτιστικών σε πολυκαταστήματα, δεν κάνεις κάτι καλύτερο; Δε βγαίνεις ένα αθώο ραντεβού με κείνο το άλλο άτομο που σε φαγουρίζει υπογείως να δεις τι παίζει; Ένα ποτό δεν είναι δα και προς θάνατον, αν δε συνοδεύεται από το μισό Κάμα Σούτρα.

Καρκίνος

Για κάποιο μαγικό λόγο, οι δυσκολίες της εβδομάδας στην περίπτωσή σου λειτουργούν ως πυξίδα και ως οδοδείκτες. Τι εννοώ, Καρκίνε; Εννοώ πως για να έχεις την ερωτική και συναισθηματική ζωή που θέλεις (και που, κακά τα ψέματα, αξίζεις) ο δρόμος είναι σκοτεινός. Για να φτάσεις λοιπόν στην ηρεμία, στο μοίρασμα και στη συντροφικότητα που τόσο διακαώς επιθυμείς, πρώτα να ρισκάρεις, να απογυμνωθείς (όρος διπλής ανάγνωσης) και κυρίως, να μη φοβηθείς. Να μπεις στο χορό έτοιμος/η και να χορέψεις, αλλά και να πληρώσεις και τα όργανα αν κάτι πάει στραβά – δεν θα πάει όμως, η αστρολόγος σου είναι εδώ! Αν, δε, έχεις αντιληφθεί ότι όλα αυτά δεν γίνονται με το σταυρό στο χέρι, είμαστε σε καλό δρόμο.

Λέων

Έχεις μπροστά σου μία ερωτική εβδομάδα όπου καλείσαι να επιδείξεις ισορροπία σχοινοβάτη, συνδυάζοντας τα ασυμβίβαστα. Κοίτα τη σχέση σου – ή τον άνθρωπο που θέλεις. Και κοίτα και (α) πώς είστε μεταξύ σας και (β) τι αποκαλεί σχέση. Και τώρα πες μας αν εσένα αυτό σου αρέσει και σε καλύπτει. Δηλαδή, αν ο/η άλλος/η αποκαλεί «σχέση» και έρωτα το να σηκώνεται και να φεύγει με τις εβδομάδες από κοντά σου επικοινωνώντας με κανένα sms όπου σε διαβεβαιώνει πως είσαι ο άνθρωπός του, ενώ εσύ πεθαίνεις από συναισθηματική και σωματική πείνα για μία παρουσία που θα σου βάλει φωτιά και θα σου πάρει τα μυαλά και θα είστε Ένα, καταλαβαίνεις, νομίζω, Χιούστον, ότι έχουμε πρόβλημα. Και πού ‘σαι, καμάρι μου; Ο ανάδρομος Ερμής στο Ζυγό είναι ό,τι πρέπει, αν κάποιες καταστάσεις θέλεις να τις τερματίσεις.

Παρθένος

Το να γράψεις ερωτική πρόβλεψη για τους Παρθένους σε μία εβδομάδα κατά την οποία οι σχέσεις τους αναδεικνύονται σε Θεματάκι Τρελό λόγω μίας έντονης, θεαματικής νέας σελήνης και έκλειψης στο ζώδιό τους είναι άθλος. Γιατί είναι άθλος; Πρωτίστως διότι είσαι παιδί του Ερμή, άρα της λογικής και της επικοινωνίας – άρα συμπεριφορές τύπου «με κοιτάς, σε κοιτώ και μετά σιωπή» απλώς σου κάνουν κρόσι βαλανσιέ το ήδη ταλαιπωρημένο νευρικό σου σύστημα. Δεύτερον, όταν ο κυβερνήτης σου ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Ζυγό, άκρη στα ερωτικά σου όπως την θέλεις δεν πρόκειται να βγάλεις «Και τι να κάνω ο/η Παρθένος, αστρολόγε μου;».  Μα, αυτό που κάνεις καλύτερα – υπομονή και συλλογή πληροφοριών που συντόμως θα αποδειχθούν πολύτιμες. Εβδομάδα είναι, θα περάσει.

Ζυγός
Αστρολογία μελετάμε εμείς, Ζυγός είσαι εσύ, άρα ξέρουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά πως, όσο καταπληκτικά κι αν πάνε τα επαγγελματικά, τα οικονομικά και τα οικογενειακά σου, αν δεν είσαι ερωτευμένος/η δεν είσαι τίποτα – ή, τουλάχιστον, έτσι νιώθεις. Σε καταλαβαίνουμε λοιπόν που εξωτερικά χαμογελάς με το γνωστό χαμόγελο με τα λακκάκια, ενώ από μέσα σου θέλεις να φωνάξεις «να μη σας πω πού την έχω γραμμένη την προαγωγή σας!». Έχεις όμως δίκιο, αυτό το τελευταίο να μην το πεις. Τι να κάνεις; Να είσαι προετοιμασμένος για το αναπάντεχο, μιας και η Αφροδίτη που σε κυβερνά είναι απρόβλεπτη στα δώρα της, και αυτές τις μέρες όλο και το γυροφέρνει να σου κάνει ένα δωράκι…Το δωράκι, με ανάδρομο Ερμή, ενδέχεται να είναι είτε μια ερωτική φιλία που πλέον είναι εντελώς έρωτας, είτε μία επιστροφή μετανοημένου από το πρόσφατο παρελθόν!

Σκορπιός

Με ανάδρομο Ερμή στο 12ο οίκο σου η απάντηση στην πρέσα στην οποία βρίσκεσαι τον τελευταίο καιρό δεν είναι το «από δω ο αρραβωνιαστικός μου, από κει ο άντρας μου», σαν την αμίμητη Τζένη Καρέζη. Ναι, ο έρωτας ο συγκλονιστικός, ο μοναδικός, ο ανυπέρβλητος, πρέπει να πάψει να είναι απαγορευμένος και να βγει στο φως να κριθεί στα ζόρια της καθημερινότητας, αντί να ζει σε αντιπαράθεση με την «επίσημη» ζωή σου. Θα ακολουθήσεις τις επιταγές της νέας σελήνης και έκλειψης στην Παρθένο για «όλα στο φως» ή θα συμβαδίσεις για λίγο ακόμα με τον ανάδρομο Ερμή, παριστάνοντας το τρελό παγώνι κι ασχολούμενος με ο,τιδήποτε άλλο; Νομίζω πως ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να γίνει, το θέμα είναι τι τελικά θα επιλέξεις να κάνεις!

Τοξότης

Λένε πως οι πανσέληνοι είναι στιγμές αλήθειας. Αυτά τα «δεν είμαι εγώ για σένα» «θα σου καταστρέψω τη ζωή» «σ΄αγαπάω πολύ και γι΄αυτό φεύγω», είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για να καλύπτεις τη δική σου αταβιστική φοβία για πράγματα απλά και καθημερινά όπως είναι η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η συγκατοίκηση, και γιατί όχι, το επόμενο βήμα μίας σχέσης. Το περιβόητο «επόμενο βήμα», δεν είναι παρά ένας ακόμη δρόμος να διαβείς – και τι Τοξότης είναι αυτός που φοβάται τους δρόμους; Πίστεψέ με, είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη που θα σε προέτρεπε σε τούλια και ρύζια διότι «μεγάλωσες πιά» - όμως, σίγουρα θα σου πω ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή σου η απαξίωση και η φοβία για τη δέσμευση που υπαγορεύεται από τα κοινωνικά πιστεύω. Το κλισέ, δεν είναι η δέσμευση. Το κλισέ είναι ότι για να θεωρείσαι προχώ πρέπει να παριστάνεις πως δε γουστάρεις τη δέσμευση.  Εσύ, όμως, δεν είσαι του σωρού. Άσε που μάλλον έχεις βρει το δάσκαλό σου.

Αιγόκερως
Δεδομένο α) το έτερόν σου ήμισυ δεν έχει ικανότητες μάντη/ισσας, Αιγόκερε. Δεδομένο β) τα «μούτρα» είναι μία τακτική που έχει τις ρίζες της στην νηπιακή μας ηλικία, κι εκτός από τη μανούλα μας δεν την ερμήνευσε κανείς/μία άλλος/η σωστά. Αυτές είναι δύο αλήθειες που ίσως θέλεις να παραδεχτείς και να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου. Άλλωστε, ο ανάδρομος Ερμής στο Ζυγό είναι εδώ για να σου δώσει να καταλάβεις πως «πλούσιο» δεν σε κάνουν ούτε τα πτυχία και οι περγαμηνές, ούτε οι καταθέσεις και οι προαγωγές – για την ακρίβεια, δεν σε κάνει πλούσιο/α κανένας κοινωνικός ρόλος. Αντιθέτως, τις μέρες αυτές σε πλουτίζει η παρουσία του/της Άλλου/ης στη ζωή σου. Αυτή η παρουσία που ζεσταίνει την καρδιά σου και το κρεβάτι σου, και λειτουργεί σαν κυματοθραύστης όταν ο έξω κόσμος γίνεται ανελέητος. Κι επειδή όπως διαβάζεις τις τελευταίες αράδες είμαι σίγουρη ότι χαμογελάς αμυδρά, να σου θυμίσω πως σε αυτό το συναίσθημα δε χωράνε τακτικές, παιχνίδια εξουσίας και ψυχαναγκασμού (τα «μούτρα» που προαναφέραμε) αλλά μόνο η βαθύτερη αλήθεια σου. Αντέχεις να τη μοιραστείς με τον άλλο;

Υδροχόος

Ερμής ανάδρομος στο Ζυγό, σου και οι αιώνιοι εραστές Άρης και Αφροδίτη καλούν κι εσένα, σαν το Κρόνιο ξαδέρφι σου τον/την Αιγόκερω, να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που έχει Αξία στη ζωή σου. Το είδος της Αξίας όπου, αν ο/η Άλλος/η λείψει από το προσκήνιο, η ζωή μας χάνει το χρώμα και το νόημά της. Όλοι ξέρουμε πως είσαι παιδί ελευθέρας πλοήγησης και ανοικτών οριζόντων – αλλά ξέρεις κι εσύ πολύ καλά πως οι φορές που έχεις νιώσει απολύτως ελεύθερος/η και ο εαυτός σου ενώ είσαι μαζί με κάποιον/α, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και μας περισσεύουν και δάχτυλα. Οπότε, τι κάνει ένας/μία Υδροχόος που σέβεται τον εαυτό του/της; Εκμεταλλεύεται τις συνθήκες  ώστε να βρει τον (καλό) εαυτό του: τον περιπετειώδη, τον κεφάτο, τον ανατρεπτικό, τον απρόβλεπτο. Και μετά, παίρνει αυτόν/ή που είναι όλη του η ζωή και φεύγουν ταξίδι χωρίς κρατήσεις, προορισμούς και περιορισμούς. Κι όλα μπαίνουν ξανά στη θέση τους.

Ιχθύες
Με τον Ερμή ανάδρομο να σου κάνει την ψυχολογία πότε λιβάδι ανθισμένο και πότε μαύρη ζούγκλα κι άραχλη… νομίζω πως χαλαρά μπορούμε να περιμένουμε το συναισθηματικό σου τσουνάμι να σηκωθεί και να σαρώσει κόσμους. Ζούμε ημέρες Φωτιάς και Νερού – η φωτιά και το νερό δίνουν ατμό,  και το πόσο επικίνδυνος είναι ο υπό πίεση ατμός το έχουμε μάθει στη Φυσική των γυμνασιακών μας χρόνων. Το θέμα είναι να πεις αυτά που έχεις να πεις αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι αυτή τη φορά, δίχως να βλάψεις ούτε τον άλλο, πληγώνοντάς τον ανεπανόρθωτα, αλλά ούτε και τον εαυτό σου. Οι τύψεις, σημείωσε εδώ, είναι επίσης κακοποίηση του εαυτού μας – ειδικά αυτό το τελευταίο έτσι και μπορέσεις να το συνειδητοποιήσεις, μπορείς να ξαναέχεις το πηδάλιο της ερωτικής σου ζωής και να πας σε λιμάνι της επιλογής σου, κι όχι όπου σε πάει το κύμα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ