Θανάσης Κοκκινάκης: Ο Έλληνας τενίστας διάσημος στα 19 του - Παικταράς, τσαντίλας & εραστής κατά τον Κύργιο!

Σε ηλικία 19 ετών ο Αυστραλός ελληνικής καταγωγής Θανάσης Κοκκινάκης αποτελεί το νέο αίμα της μακρινής πατρίδας του για νίκη στο Davis Cup της Γλασκώβης μαζί με τους Μπέρναρντ Τόμιτς, Λέιτον Χιούιτ και Σαμ Γκροτ. 

Ο Κοκκινάκης γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1996 στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς. Ο πατέρας του Trevor, κατάγεται από την Καλαμάτα ενώ η μητέρα του Βούλα, από την Τρίπολη. Ξεκίνησε να παίζει τέννις στα οκτώ του και το ίνδαλμα του ήταν ο Marat Safin. 


Ώς παίκτης στην κατηγορία juniors ο Κοκκινάκης ήταν πολύ επιτυχημένος, φτάνοντας σε δύο τελικούς Grand slam Junior στα μονά, στο 2013 Australian Open και στο 2013 US Open. 

Ο Κοκκινάκης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο τουρνουά Australia F3 Future's, στην ηλικία 14 ετών. Την πρώτη του νίκη σε επαγγελματικό επίπεδο την πέτυχε στο τουρνουά Australia F4.

Σε λεκτική αντιπαράθεση με τον Harrison στο περιθώριο ενός αγώνα 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι έχει ακουστεί για τον Κοκκινάκη, μιας και ο Κύργιος είχε πει σε συμπαίκτη του ότι... ο πρώτος έκανε σεξ με την κοπέλα του

Το 2015 αγωνίστηκε στο Madrid Open και στο τουρνουά BNP Paribas Primrose Bordeaux, κερδίζοντας μάλιστα τον τελικό απέναντι στον Thiemo De Bakker γεγονός που τον ανέβασε στο No. 84 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τον περασμένο Μάιο, πήρε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στο Ρολάντ Γκαρός. Στο πρώτο γύρο νίκησε τον Nikoloz Basilashvili, ενώ στον δεύτερο νίκησε το Νο.27 της κατάταξης, Bernard Tomic. Στον τρίτο αντιμετώπισε τον κορυφαίο Novak Djokovic και ηττήθηκε. Η πορεία του στο τουρνουά τον έφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.68 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ