Π. Λαφαζάνης: Να αντιπροσωπεύσουμε το 62% των πολιτών του «όχι» - Κλείνει με ταφόπλακα το ζήτημα του χρέους

Την επιθυμία η Λαϊκή Ενότητα να αντιπροσωπεύσει το το 62% των πολιτών που ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου. «Κλείνει με ταφόπλακα το ζήτημα του χρέους μετά την ψήφιση του μνημονίου» σχολίασε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
 

Προσέθεσε ότι το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας θα μετρήσει περισσότερο από εκείνο των μνημονιακών κομμάτων, και θα καθορίσει μετεκλογικά τις πολιτικές εξελίξεις.
Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «δράμα για τη χώρα» η διακύβευση των εκλογών να είναι «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «πρόκειται για δυο διεκδικητές της εξουσίας που φιλοδοξούν να είναι πρωθυπουργοί σε μνημονιακό προτεκτοράτο».
«Το δίλημμα που έχουμε είναι αν θα υπομείνουμε τη λεηλασία του τρίτου μνημονίου» ανέφερε και προσέθεσε, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κάλεσε τη νεολαία να στηρίξει την προσπάθεια. «Να στηρίξει την εργασία, την δυνατότητα για προοπτική, να μείνει σ αυτό τον τόπο και να μην ξενιτεύεται. Να στηρίξει την δύναμη για να έχει ελπίδα αυτή η χώρα. Το ΟΧΙ συνεχίζουμε να το στηρίζουμε και θα το κάνουμε μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο αγώνας του κόμματός του δεν είναι μικροκομματικός, δεν περιορίζεται σε προγραμματικές διαφορές. «Διεξάγουμε αγώνα εθνικού χαρακτήρα, επιβίωσης του λαού και της νεολαίας μας».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επανέλαβε ότι θεωρεί αναγκαία τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, προκειμένου να επιτευχθεί «η χρηματοδότηση της οικονομίας, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Συνεχίζοντας είπε ότι η μετάβαση αυτή είναι ένας δρόμος «πρωτότυπος» που μπορεί να έχει στην αρχή προβλήματα και δυσκολίες, «απείρως μικρότερες από αυτές που ζούμε» αλλά και θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία, όπως η ενίσχυση του τουρισμού, των εξαγωγών και της ρευστότητας.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση είναι «ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, στους στρατηγικούς κλάδους και τις στρατηγικές επιχειρήσεις της οικονομίας».
Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών με «δυνάμεις που θα εφαρμόζουν μνημόνια».
«Είχαμε τέτοια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, «αλλά μας έδιωξαν. Έδιωξαν την Αριστερή Πλατφόρμα που αποτελούσε “βαρίδι”».
Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, καταλόγισε ευθύνες στις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στους πολέμους, στη στρατοκρατία», ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με τη χρήση στρατιωτικών μέσων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «το πρώτο πράγμα που χρειάζονται είναι να υπάρξει ισχυρότατη χρηματοδότηση για τη στήριξή τους και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταβάλει επαρκή κονδύλια, ειδικά στην Ελλάδα, για να παίξουμε σημαντικό ρόλο».
Κάλεσε τους πολίτες και ειδικότερα τη νεολαία, να στηρίξουν τη Λαϊκή Ενότητα, η οποία, όπως είπε, «εκφράζει ένα ευρύ μέτωπο λαϊκών δυνάμεων».
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι γυναίκες είναι αποφασισμένες
«Οι γυναίκες είναι αποφασισμένες. Ξέρουν ότι έχουν υπάρξει τα πρώτα θύματα του μνημονίου» ανέφερε από τη σκοπιά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι κυρίως οι γυναίκες αυτές που δηλώνουν αναποφάσιστες.


«Στις μάχες της αντιμνημονιακής αντίστασης οι γυναίκες υπήρχαν στην πρωτοπορία» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ισχυρή συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι κατά την ψήφιση του μνημονίου παραβιάστηκαν οι δημοκρατικοί κανόνες, «ασκήθηκε τρομοκρατία στην πρόεδρο της Βουλής και παρακάμφτηκε με πραξικοπηματικό τρόπο η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να επιτευχθεί η ψήφισή του την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το θέμα του χρέους, η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι, «μετά την ψήφιση του μνημονίου, κλείνει με ταφόπλακα το ζήτημα του χρέους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ