Γάλλος κρατήθηκε όμηρος από τέσσερις άνδρες για δύο μήνες - Κατάφεραν να του αποσπάσουν 1,3 εκατ.

Ο όμηρος απελευθερώθηκε και οι δράστες συνελήφθησαν αφού προηγουμένως κατάφεραν να του αποσπάσουν 1,3 εκατομμύριο ευρώ.
 

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε σήμερα από τις αρχές, μολονότι οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη εβδομάδα, τη νύχτα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου. Οι ισπανικές αστυνομικές αρχές, που συνεργάζονταν με τη δικαστική αστυνομία της Τουλούζης, εντόπισαν τους απαγωγείς, που είναι όλοι τους Γάλλοι, στο Σαν Πέδρο δε Αλκανταρά, μια κοινότητα κοντά στη Μαρμπέγια της Ανδαλουσίας.
Οι τέσσερις δράστες, ηλικίας από 45 έως 57 ετών, είχαν όλοι τους πλούσιο μητρώο. Κράτησαν το θύμα τους, έναν πλούσιο επιχειρηματία, επί δύο μήνες και αφού του απέσπασαν τους κωδικούς των τραπεζικών καρτών του, τον υποχρέωσαν να τους αγοράσει διάφορα πράγματα, κυρίως χρυσό. Το ποσό που του απέσπασαν έφτασε το 1,3 εκατομμύριο ευρώ.
Ο επιχειρηματίας κυκλοφορούσε ελεύθερος από τις 13 Ιουλίου αλλά οι απαγωγείς του τον παρακολουθούσαν και τον τρομοκρατούσαν. Τον ανάγκαζαν να τους καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ κάθε εβδομάδα.
Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του θύματος, την ηλικία του και την κατάσταση της υγείας του.
Οι τέσσερις συλληφθέντες καταζητούνταν από τις αρχές μετά την ένοπλη ληστεία που διέπραξαν σε ένα οπλοπωλείο στο Καρμό της Γαλλίας στις 19 Μαΐου, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 22 Μαΐου, απήγαγαν τον επιχειρηματία. Αφού τον πήγαν στο σπίτι του για να πάρουν τους κωδικούς των καρτών και μερικά ρούχα, τον μετέφεραν στην Ισπανία, αρχικά στην Πλάτχα ντ' Άρο της Χιρόνα και μετά στη Μαρμπέγια.


Στην Πλάτχα ντ' Άρο τον κρατούσαν σε ένα διαμέρισμα που του ανήκε, αλυσοδεμένο στο υπόγειο. Αργότερα τον μετέφεραν σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στη Μαρμπέγια.
Οι δράστες είχαν γνωριστεί στη φυλακή όπου εξέτιαν ποινές για ληστείες και ανθρωποκτονίες. Όλοι τους είχαν ένα κοινό σημείο: είχαν πυροβολήσει στο παρελθόν, τουλάχιστον μία φορά, έναν αστυνομικό. Ο ένας είχε καταδικαστεί σε ισόβια και είχε δραπετεύσει από τη φυλακή.
Στο διαμέρισμα στη Μαρμπέγια βρέθηκαν όπλα, 56 ράβδοι χρυσού και 90.000 ευρώ σε μετρητά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ