Εκλογές 2015: Όλ. Γεροβασίλη: Οι πολίτες να ψηφίζουν για να μην καθορίζεται το μέλλον ερήμην τους

Οι πολίτες έχουν ευθύνη και πρέπει να ψηφίζουν για να μην καθορίζεται το μέλλον ερήμην τους», διαμήνυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
 

Απευθυνόμενη σε νέους, ανέφερε ότι η ψήφος είναι ύψιστης σημασίας και ευθύνης πολιτική επιλογή, ανεξαρτήτως του τι προτίθεται να ψηφίσει ο καθένας και η καθεμία.
«Πρέπει να ψηφίσετε για να μην καθοριστεί το μέλλον ερήμην σας. Όποιος αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων δεν έχει πράξει το σοφότερο», υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά το φορολογικό, η κ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι η συμφωνία που ψηφίστηκε περιλαμβάνει σειρά δεσμεύσεων, μεταξύ των οποίων και φορολογικές, για να τονίσει πως «δεν πιστεύουμε ότι η αυξημένη φορολογία βοηθά την πραγματική οικονομία, ούτε την ανάπτυξη, και δεν συντασσόμαστε με την νεοφιλελεύθερη λογική, η οποία λέει ότι έτσι και αλλιώς ο τρόπος είναι ένας: λιτότητα».


Επισήμανε δε ότι η συμφωνία «έχει μια σειρά νεοφιλελεύθερης αντίληψης μέτρα, τα οποία δεχθήκαμε προκειμένου να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα, δηλαδή την άτακτη χρεοκοπία» και πρόσθεσε ότι «αναλάβαμε την εθνική ευθύνη με προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και όχι το συμφέρον του πολιτικού μας φορέα και του εαυτού μας».
Η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι η συμφωνία στην τριετία έχει ανοικτά πεδία διαπραγμάτευσης, και γι’ αυτό έχει σημασία ποια κυβέρνηση θα τα διαπραγματευτεί.
Συνεχίζοντας, είπε ότι «έχουμε μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τη συζήτηση για το χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την πρώτη κατοικία».
Καταλήγοντας, ανέφερε πως «έχει σημασία και ο κ. Μεϊμαράκης -και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί- δεν απάντησαν επί προγραμματικών θέσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ