Σοκαριστική εικόνα: Τρένο «Mad Max» βάζουν στις ράγες οι Ούγγροι για να σφραγίσουν το τελευταίο σύνορο με τη Σερβία

Ένα τρένο βγαλμένο από την Αποκάλυψη, εξοπλισμένο με αιχμηρό σύρμα δημιουργήθηκε από τις ουγγρικές αρχές για να σφραγίσει το τελευταίο ανοιχτό σύνορο της Ουγγαρίας με τη Σερβία.  

 Η απίστευτη αυτή δημιουργία που παραπέμπει στα αυτοκίνητα της ταινίας Mad Max, έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων του ΟΗΕ ότι οι φράχτες και οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα δεν αποτελούν λύση στην τραγική κρίση των προσφύγων.  

Η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της με τη Σερβία, μετά την είσοδο του αριθμού ρεκόρ των 5.809 προσφύγων που εισήλθαν στη χώρα την Κυριακή. Από την Τρίτη, η Ουγγαρία ξεκίνησε την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων και ελέγχων στα σύνορα, σύμφωνα με τα οποία θα συλλαμβάνεται όποιος προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στη χώρα. Την Δευτέρα το βράδυ οι ουγγρικές αρχές ολοκλήρωσαν τις τελευταίες περιφράξεις με συρματοπλέγματα κατά μήκος των συνόρων.  

Η αποκαλυπτική εμφάνιση ωστόσο ενός τρένου με αιχμηρό σύρμα, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και χρησιμοποιήθηκε για να σφραγίσει μια σιδηροδρομική διέλευση κοντά στο χωριό Röszke. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ