Φονικό στην Κάτω Αχαΐα: ''Με έδειρε μπροστά στους φίλους μας, με ξεφτίλισε, μου έσκισε την μπλούζα‏''

«Με έδειρε μπροστά στους φίλους μας στο προαύλιο του σχολείου. Θίχθηκα γιατί ήταν πολλοί μπροστά.Με ξεφτίλισε. Ένιωσα ταπεινωμένος.Έφυγα ημίγυμνος γιατί μου έσκισε τη μπλούζα. Μου έκοψε  και το σταυρό που φορούσα. Ναι. Τον πυροβόλησα. Το παραδέχομαι».

Ήταν τα πρώτα λόγια που βγήκαν από τα χείλη του 15χρονου Ν.Δ. μαθητή της Α΄ Λυκείου, μετά τη σύλληψή του για τη  δολοφονία του 17χρονου φίλου του Γ.Α. στην Κάτω Αχαΐα. Είναι παράξενο πώς τα δύο παιδιά που είχαν γίνει καλοί φίλοι μετατράπηκαν σε άσπονδους εχθρούς. Η 42χρονη μητέρα του δράστη κατάθεσε στους αστυνομικούς πως λίγα 24ωρα πριν το φονικό, ο 17χρονος είχε έρθει στο σπίτι τους και πέρασαν πάρα πολλές ώρες μαζί με το γιο της.

Η βασική αιτία της αντιπαράθεσής τους, σύμφωνα με αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, είναι η ενόχληση του 17χρονου για το γεγονός ότι ο φίλος του έδειχνε εμφανώς τη συμπάθειά του προς την 16χρονη αδερφή του. Αρμόδιος αξιωματικός προσθέτει ότι εξετάζεται παράλληλα το ενδεχόμενο ο 17χρονος να είχε θυμώσει με τον δράστη γιατί μπορεί να πίστευε ότι πειράζει και την κοπέλα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 17χρονος να τον πλησιάζει αρκετές φορές με απειλητικό ύφος.

«Ο εντολέας μου παραδέχτηκε στις Αρχές την πράξη του. Πριν από το περιστατικό είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, τον οποίο βεβαιώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Ο σταυρός που φορούσε στο λαιμό του βρέθηκε από την Αστυνομία πεσμένος στο σημείο, γεγονός που δείχνει τη βιαιότητα του ξυλοδαρμού», λέει ο κ. Χρήστος Τσόλκας, δικηγόρος του 15χρονου δράστη.

Η στενή φιλία τους αποδεικνύεται και από τις αναρτήσεις των δύο ανήλικων στο Facebook, όπου έχουν κάνει στο παρελθόν αναρτήσεις που δείχνουν ότι διασκέδαζαν μαζί. Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους συνομηλίκους τους και μάλιστα ο καθένας τους είχε περισσότερους από 1.200 φίλους στο facebook. Το θύμα, παιδί αγροτικής οικογένειας με χωρισμένους γονείς, αγαπούσε τη γυμναστική και αναρτούσε συχνά φωτογραφίες επιδεικνύοντας το καλλίγραμμο σώμα του, ενώ ο δράστης λάτρευε τα αμάξια και τις μηχανές. Από μικρή ηλικία ο 15χρονος οδηγούσε τα αυτοκίνητα της οικογένειάς. Μετά το ξυλοδαρμό του το απόγευμα της Κυριακής έφυγε από το προαύλιο του σχολείου και πήγε στο σπίτι του θείου του. Εκεί πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του και γύρισε για να βρει τον 17χρονο οδηγώντας το αυτοκίνητο του θείου του. Αφού πυροβόλησε το φίλο του στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Στενός φίλος του θύματος, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της δολοφονίας, περιγράφει συγκλονισμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το πώς έζησε τη σκηνή στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τον αδικοχαμένο του φίλο: «Γιώργο καλό παράδεισο να έχεις… Ένα έχω να πω. Τον είδα αιμόφυρτο. Πόνεσα. Πίστεψε για κάτι καλύτερο. Ότι θα ζήσει. Όταν τον είδα κάτω έτρεξα να τον βοηθήσω. Δυστυχώς όμως η π… η ζωή του φέρθηκε άτιμα. Λυπάμαι που δεν κατάφερε με κανέναν τρόπο να τον προστατέψω. Καλό παράδεισο αδερφέ. Θα σε θυμόμαστε για πάντα»

Πηγή: patrastimes.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ