Κως: Καταδικάστηκε μητέρα για το βιασμό της ανήλικης κόρης της - Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Στις αρχές Οκτωβρίου θα εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης των πολυετών ποινών κάθειρξης που επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στον παππού, στη μητέρα και στη θεία ανήλικης κοπέλας οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για το βιασμό και την αποπλάνησή της!

Η υπόθεση αφορά σε τρεις δικογραφίες οι οποίες συνεκδικάστηκαν και ξεκίνησαν να εξετάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στις 4 Μαΐου 2015 χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, οπότε και η δίκη διεκόπη για τις 18 του ίδιου μήνα. Μετά και τις αγορεύσεις εισαγγελέως και δικηγόρων το δικαστήριο αποφάσισε την εκ νέου διακοπή της δίκης για τις 25 Μαΐου 2015 οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση.

Σύμφωνα με τους δικαστές και τους ενόρκους, η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού κρίθηκε ένοχη για το βιασμό, την αποπλάνηση και άμεση συνέργεια στην αποπλάνηση της κόρης της και της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών κατά συγχώνευση, ο παππούς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση και το βιασμό της ανήλικης εγγονής του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η θεία κρίθηκε ένοχη σε άμεση συνέργεια βιασμού και αποπλάνησης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών. Οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη για τους κατηγορουμένους που πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του απάλλαξε από κάθε κατηγορία τη γιαγιά η οποία κρίθηκε αθώα. Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου οι τρεις καταδικασθέντες κατέθεσαν αίτηση αναστολής εκτέλεσής της η οποία και θα εξεταστεί από το δευτεροβάθμιο πλέον δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις αρχές Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο άκουσμα της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου η καταδικασθείσα μητέρα αντέδρασε με βίαιο τρόπο και αιφνιδιαστικά γύρισε να κινηθεί προς το μέρος της κόρης της, η οποία πλέον σήμερα είναι ενήλικη κοπέλα και την έβρισε με χείριστους χαρακτηρισμούς, ενώ παράλληλα την έφτυσε!

Ευτυχώς στο χώρο του δικαστηρίου στην Κω βρίσκονταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία και συγκράτησε τη μητέρα από το να πλησιάσει τη νεαρή κοπέλα. 

Σύμφωνα με τις δικογραφίες ο παππούς του ανήλικου κοριτσιού που δεν είχε συμπληρώσει τα δέκα έτη, κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση, και η γιαγιά και σύζυγός του, η κόρη του και μητέρα της ανήλικης καθώς και η θεία της για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, οι οποίες φέρονται να τελέστηκαν από το 2001- 2003 (το παιδί ήταν από 5- 7 ετών τότε).

Πάντως οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και κάνουν λόγο για λόγους εκδίκησης που οδήγησαν τον πατέρα της ανήλικης κοπέλας να προβεί στην καταγγελία σε βάρος τους.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ