Όλο το χρονικό του φονικού μεταξύ εφήβων στην Κάτω Αχαία - Τα συγκλονιστικά μηνύματα των συμμαθητών

Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους πώς ένα παιδί μόλις 15 ετών έγινε δολοφόνος και πυροβόλησε έναν 17χρονο, αφαιρώντας του με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή που ακόμα δεν είχε προλάβει να γνωρίσει. Η τοπική κοινωνία της Κάτω Αχαΐας, όπου έγινε το φονικό, είναι σοκαρισμένη ενώ σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται μαθητές και φίλοι τόσο του θύματος όσο και του θύτη, που δε μπορούν να καταλάβουν πώς μέσα σε μία νύχτα έμελλε να γίνουν μάρτυρες μίας πρωτοφανούς τραγωδίας. 

Πώς έγινε το φονικό

Τα δύο παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γείτονες, καθώς ο 17χρονος μαζί με την οικογένειά του είχαν μετακομίσει τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή. Τα σπίτια τους βρίσκονται σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο κι από την αρχή τα δύο παιδιά ήρθαν πολύ κοντά. Οι δυο τους, σύμφωνα με φίλους τους, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί κι έκαναν πολλή παρέα. Μέχρι και λίγες ώρες πριν την τραγωδία, οι σχέσεις τους ήταν άριστες. Ο λόγος που μάλωσαν, με βάση τα όσα είπε ο 15χρονος στις Αρχές κατά τη σύλληψή του, ήταν ότι ο ίδιος έβλεπε ερωτικά την 16χρονη αδελφή του 17χρονου. 

Το φλερτ προς την αδελφή του ήταν κάτι ενόχλησε το θύμα που το απόγευμα της Κυριακής συνάντησε τον 15χρονο στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα. Όπως είπε στο protothema.gr ξάδελφος του, 17χρονου, ο 15χρονος τη μοιραία ημέρα είχε στείλει μήνυμα στην αδελφή του θύματος και της ζητούσε να βγουν. Εκείνη αρνήθηκε, όμως, ο 15χρονος επέμεινε, ζητώντας της αυτή τη φορά να μη βγουν οι δυο τους, αλλά να κανονίσουν να βγουν για ποτό με τον αδελφό της και με άλλους φίλους. Μόλις ο 17χρονος ενημερώθηκε για το ότι ο φίλος του ενοχλούσε την αδελφή του τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να πάει να τον βρει στο σχολείο για να μιλήσουν. Έτσι κι έγινε. 


Οι δύο ανήλικοι μαθητές, εντούτοις, δεν τα βρήκαν δια του λόγου. Άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Όμως, η ένταση δεν έληξε εκεί. Λίγο μετά τον καβγά που σημειώθηκε περίπου στις 17:00-17:30, ο 15χρονος έφυγε εκνευρισμένος. Από εκεί κατευθύνθηκε προς το σπίτι του θείου του από όπου αργότερα άρπαξε την καραμπίνα του πατέρα του που ήξερε πως βρισκόταν εκεί. 

Κατόπιν ο 15χρονος, αφού πήρε την καραμπίνα, επέστρεψε στο χώρο του σχολείου, όπου βρισκόταν ο 17χρονος, περίπου στις 19:30 με 20:00 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε ήταν που ο 15χρονος πυροβόλησε το θύμα από κοντινή απόσταση, παρότι ο 17χρονος με το που τον είδε εξαγριωμένο και κρατώντας καραμπίνα προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας. Με βάση τα όσα δήλωσαν στο protothema.gr φίλοι των δύο παιδιών, ο 15χρονος έφτασε στο σχολείο οδηγώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του. Μόλις κατέβηκε και κρατώντας την καραμπίνα ζήτησε από όλους να μείνουν μακριά και κοιτώντας τον 17χρονο του είπε: «Τώρα την γαμ...»!. Ένας από τους φίλους του 17χρονου, πήγε να τον αποτρέψει, προσπαθώντας να τον κάνει να πέσει στο έδαφος, χωρίς δυστυχώς να προλάβει να αντιδράσει εγκαίρως. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνον όταν ο 17χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ο 15χρονος συνειδητοποίησε τι είχε κάνει. Σε κατάσταση σοκ και «παγωμένος» που είχε βάψει τα χέρια του με αίμα ο 15χρονος κοιτώντας το θύμα του που πάλευε να κρατηθεί στη ζωή έμεινε στο σχολείο μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει. Συγκλονιστικό της τραγικής υπόθεσης είναι το γεγονός ότι την ώρα που συνέβη το φονικό, στο σχολείο βρίσκονταν κι έπαιζαν πολλά παιδιά, ανάμεσά τους παιδάκια μόλις 4 ετών και μαθητές δημοτικού. 


 
Ο άτυχος 17χρονος κατέληξε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών όπου είχε μεταφερθεί μετά τα βαρύτατα τραύματα που έφερε στην κοιλιακή και θωρακική χώρα.
Στον ανακριτή ο δράστης

Ο 15χρονος δράστης κρατείται στην διεύθυνση ασφαλείας Πατρών, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του 15χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. 

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος πατέρας του που αναζητείτο από τις αρχές έπιστρέφει αεροπορικώς στην Ελλάδα από την Ολλανδία που βρισκόταν για δουλειές, ενώ σε βάρος του, όπως και του 39χρονου θείου του δράστη, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.
Τα μηνύματα στο facebook

Τα μηνύματα που αφήνουν φίλοι του θύματος στο facebook συγκινούν και προκαλούν ανατριχίλα. Πολλοί από αυτούς πίστευαν πως ο άτυχος 17χρονος θα καταφέρει και θα βγει νικητής κι από αυτή τη δοκιμασία. Ο 17χρονος, όταν μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, έφερε πολλαπλά τραύματα στη θωρακική και στην κοιλιακή χώρα και μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε διασωλημένος στην Εντατική, έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, όμως, ο οργανισμός του δεν άντεξε...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ