Ο Πάνος Χαρίτος: Τι θα γίνει απόψε στο debate - Όλες οι λεπτομέρειες

Ο συντονιστής και του αποψινού ντιμπέιτ χαρακτηριστικά αποκάλυψε ότι θα υπάρχουν τέσσερις γύροι σε αυτό.

Στον πρώτο, θα θέτουν ερωτήσεις οι έξι δημοσιογράφοι που θα κάθονται με την ίδια σειρά και του τελευταίου ντιμπέιτ. Ο κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα δύο ερωτήσεων στον κάθε πολιτικό αρχηγό, άρα θα γίνουν συνολικά 24 ερωτήματα. Θα υπάρχουν για αυτά τα ερωτήματα δύο θεματικές ενότητες: η εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Στον πρώτο γύρο θα γίνονται ερωτήσεις πρώτα στον κ.Τσίπρα και στον δεύτερο πρώτα στον κ.Μεϊμαράκη.

Σε αυτόν τον γύρο, θα υπάρχει και το δικαίωμα «κόκκινης κάρτας». Ενας πολιτικός αρχηγός θα έχει δικαίωμα τριών παρεμβάσεων για να τοποθετηθεί επί του θέματος, μετά την απάντηση του άλλου αρχηγού. Ολες οι απαντήσεις θα δίδονται σε διπλό πλάνο από την ΕΡΤ.

Εν συνεχεία ακολουθούν διαφημίσεις τριών λεπτών.

Στον 2ο γύρο, θα θέτει ερωτήσεις ο ένας αρχηγός στον άλλο. Η κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια ένα λεπτό και η απάντηση, 1'45. Ο πολιτικός αρχηγός που ρώτησε θα έχει την δυνατότητα τοποθέτησης μετά την απάντηση.

Στον 3ο γύρο του ντιμπέιτ, θα θέσει ο κ.Χαρίτος δύο ερωτήματα κοινά σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη. Η ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων, ενώ η κάθε απάντηση 1,5 λεπτό.

Πριν τον τελευταίο γύρο, θα υπάρξει ένα τελευταίο διάλειμμα τριών λεπτών.

Στον 4ο γύρο, ο κάθε αρχηγός κλείνει με ένα μήνυμα προς τους πολίτες διάρκειας δύο λεπτών, με τον κ.Τσίπρα να μιλά τελευταίος.

Οπως είπε ο συντονιστής της ΕΡΤ, το ντιμπέιτ θα έχει μάξιμουμ διάρκεια 2 ώρες.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ