Τοp Woman η Φλάβια Πανέτα η γυναίκα πρωταθλήτρια του τένις: Νικήτρια στο US open - Πώς οι Ιταλίδες έφαγαν την ''Βασίλισσα'' Σερένα

Σε ιταλική υπόθεση είχε μετατραπεί ο τελικός των γυναικών στο τουρνουά τένις US Όπεν και νικήτρια στον... εμφύλιο βγήκε η Φλάβια Πενέτα.
 

 

Στον σαββατιάτικο (12/9) αγώνα της Νέας Υόρκης, λοιπόν, η 33χρονη πρωταθλήτρια κέρδισε με 2-0 σετ (7-6, 6-2) τη Ρομπέρτα Βίντσι, για να γίνει έτσι η πρώτη Ιταλίδα τενίστρια που κατακτά το τρόπαιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Παράλληλα, η Πενέτα θα κερδίσει 18 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, πραγματοπoιώντας μια από τις σημαντικότερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων σε μεγάλα τουρνουά.

Πενέτα και Βίντσι ζουν το δικό τους παραμύθι
 Αν κάποιος μας έλεγε πριν από το US Open
οτι θα βλέπαμε έναν τελικό ανάμεσα σε δύο Ιταλίδες και συγκεκριμένα τις Πενέτα και Βίντσι μάλλον θα τον περνούσαμε για τρελό. Αυτά που έχουν κάνει όμως μέσα στο κορτ εδώ και δύο εβδομάδες οι συγκεκριμένες αθλήτριες δικαιολογούν απόλυτα την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό.


Έκανε το θαύμα της και τώρα θα το χαρεί

Η Ρομπέρτα Βίντσι ότι και να γίνει στον τελικό θα έχει μία ιστορία να λέει στα παιδιά και τα εγγόνια της. Το δικό της θαύμα έχει γίνει ήδη και δεν άφορα κάτι άλλο από την μεγάλη πρόκριση στον τελικό επί της Σερένα Γουίλιαμς. Αν σε αυτή την εξίσωση προσθέσουμε και το γεγονός ότι η Σερένα κυνηγούσε το ημερολογιακό Grand Slam και της το στέρησε τότε καταλαβαίνουμε όλοι το τι έχει πετύχει.

Από τη θέση 43 της κατάταξης και έχοντας ως καλύτερη σεζόν της το 2013 όταν και έφτασε μέχρι το 14 η Βίντσι στα 32 της χρόνια δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι. Σε αυτό το τουρνουά έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις της με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν τα παρατάει ποτέ.

Το δυνατό της σημείο είναι η άψογη τεχνική της. Προτιμά τα τεχνικά χτυπήματα και σίγουρα θα τη δούμε να κάνει πολλά slice, όμως μένει να δούμε εάν θα την επηρεάσει η υπερπροσπάθεια κόντρα στη Σερένα.


Στα 33 της πια χρόνια η Πενέτα θέλει να προσθέσει και ένα Grand Slam τίτλο στην τροπαιοθήκη της. Η Ιταλίδα τενίστρια έχει κατακτήσει τίτλο στο διπλό το 2011 στο Αυστραλιανό Open, αλλά σε ατομικό επίπεδο είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά (τα τελευταία επτά χρόνια έχει βρεθεί έξι φορές στα προημιτελικά και δύο σταμάτησε στους "4"). Ποτέ δεν είχε καταφέρει να πάει σε έναν τελικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το backhand της. Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τη Χάλεπ, αλλά και τους προηγούμενους αγώνες της στο τούρνουα, η Πενέτα το χρησιμοποιεί σε κάθε ευκαιρία βάζοντας δύσκολα στις αντίπαλες της. Αυτό περιμένουμε να κάνει και κόντρα στην Βίντσι την οποία γνωρίζει καλά.

Μπήκε στο τουρνουά από το Νο26 της κατάταξης, αλλά μετά την πορεία της είναι δεδομένο ότι θα κάνει μεγάλο άλμα και βρεθεί μέσα στην πρώτη 15άδα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
Με έναν αγώνα λιγότερο έφτασε μέχρι τον τελικό η Ρομπέρτα Βίντσι.
Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα αφού ουσιαστικά η Πενέτα έχει παίξει μόλις ένα σετ παραπάνω. Με εξαίρεση τον πρώτο γύρο η Βίντσι πέρασε όλους τους υπόλοιπους στα τρία σετ.

Ένα άλλος βασικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι μέχρι στιγμής καμία από τις δύο δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα με το σερβίς της (με εξαίρεση τον αγώνα της Πενέτε με την Τσετκόβσκα). Αμφότερες είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, ενώ έχουν ισορροπία στους κερδισμένους πόντους που προέρχονται είτε από το πρώτο είτε από το δεύτερο σερβίς τους.

Η Βίντσι μας έχει δείξει ότι κάνει λίγο πιο εύκολα το λάθος, παρά το γεγονός ότι κόντρα στη Σερένα ήταν εξαιρετική. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έχουν κάνει μέχρι τώρα οι δύο αθλήτριες στο US Open.
 

ΣΥΜΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ
Οι δυο τους γνωρίζονται καλά
και αυτό είναι το μόνο σίγουρο ενόψει του μεγάλου τελικού. Αποτελούν μέλη της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας και μάλιστα έχουν αγωνιστεί πολλές φορές ως συμπαίκτριες στο διπλό.

Σε ατομικό επίπεδο οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωπες εννιά φορές με την Πενέτα να έχει επικρατήσει τις πέντε από αυτές. Συνολικά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες δύο φορές σε Grand Slam με την Πανέτα να έχει το απόλυτο.

Η τελευταία φορά που έπαιξαν αντίπαλες ήταν και πάλι στις ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια. Τότε η Πενέτα είχε επικρατήσει της Βίντσι με 6-4, 6-1, ενώ το 2010 στο French Open το 2010 η Πενέτα είχε επικρατήσει με 6-1, 6-1.

Η Πενέτα έχει το πάνω χέρι και στις αναμετρήσεις τους σε σκληρό έδαφος αφού πέρα από τη νίκη της στο US Open το 2013 είχε επικρατήσει και στο Τόκιο το 2009.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ