Το χρονικό της δολοφονίας του 17χρονου στην Κάτω Αχαΐα: Τσακώθηκαν οι δυο έφηβοι & μετά ο μικρός πήρε το όπλο‏

Σε προσωπικές διαφορές που είχαν ο 15χρονος δράστης με το 17χρονο θύμα, αποδίδει η αστυνομία τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του δεύτερου από τον πρώτο, χθες το απόγευμα, στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Αχαΐας, προέκυψε ότι χθες το απόγευμα ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον του 17χρονου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Αμέσως μετά ο 17χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

Από τις μέχρι τώρα  έρευνες προέκυψε ότι  o 15χρονος αρχικά προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικός ότι έπεφτε θύμα bullying από το θύμα και την παρέα του, όμως όπως προέκυψε και αργότερα ομολόγησε και ο ίδιος, μπορεί να δεχόταν συχνές ενοχλήσεις και πειράγματα από τον 17χρονο, ωστόσο για εκείνον το όριο ξεπεράστηκε όταν το θύμα άρχισε να ποθεί ερωτικά την 16χρονη αδερφή του δράστη και να την παρενοχλεί.

Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού ο 17χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 15χρονο, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε από το προαύλιο του σχολείου, πήγε στο σπίτι ενός 39χρονου θείου του, από όπου πήρε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, η άδεια κατοχής του οποίου έχει λήξει, και με το αυτοκίνητο του θείου του επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα και τραυμάτισε θανάσιμα τον 17χρονο.

Στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του 15χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

Ο 15χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, καθώς και η μητέρα του θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Στο μεταξύ, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου το ΑΤ Κάτω Αχαΐας έχει ενισχυθεί με αστυνομικούς από την Πάτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ