Τραγωδία στην Αίγυπτο: Σκότωσαν Μεξικανούς τουρίστες γιατί τους πέρασαν για τρομοκράτες

Σε τραγωδία κατέληξε η καταδίωξη μιας αυτοκινητοπομπής στην Αίγυπτο από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας καθώς επρόκειτο για τουρίστες και όχι για τρομοκράτες όπως αρχικά εκτιμήθηκε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών από την αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα 12 Μεξικανούς και Αιγύπτιους και τραυμάτισαν άλλους δέκα "κατά λάθος", αφού εξέλαβαν μια τουριστική αυτοκινητοπομπή ως μαχητές τους οποίους καταδίωκαν στη δυτική έρημο της χώρας. 

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο από τέσσερα οχήματα οδήγησης στους τέσσερις τροχούς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών. Θα διεξαχθεί έρευνα για το πώς και το γιατί οι τουρίστες εισήλθαν σε απαγορευμένη περιοχή. 

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο καταδίκασε την επίθεση στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την τραγικό γεγονός και απαίτησε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα. 

"Το Μεξικό καταδικάζει αυτές τις πράξεις εναντίον πολιτών μας και έχει απαιτήσει εξαντλητική έρευνα του τι έχει συμβεί", έγραψε στο Twitter.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA πως η αυτοκινητοπομπή βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή και χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα χωρίς άδεια. Το κομβόι λάμβανε μέρος σε μη εγκεκριμένο σαφάρι, ανέφερε. 

Ο μεξικανός πρεσβευτής Χόρχε Αλβάρες συναντήθηκε με πέντε Μεξικανούς που νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο, ανέφερε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Το μεξικανικό υπουργείο ανέφερε ότι "απροσδιόριστος" αριθμός πολιτών του δέχθηκαν επίθεση και πως βρίσκεται στη διαδικασία ταυτοποίησης των δύο που σκοτώθηκαν. 

Η Αίγυπτος πολεμά μια εξέγερση που έχει κερδίσει έδαφος αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στα μέσα του 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.
Η εξέγερση, την οποία ξεκίνησε ο σύμμαχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο, σκότωσε εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς και έχει αρχίσει να επιτίθεται σε δυτικούς στόχους.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ