Τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές στα σχολεία - Αρκετά σχολεία δεν έκαναν χθες αγιασμό

Καθυστέρησε η πρόσληψη αναπληρωτών με αποτέλεσμα χθες αρκετά σχολεία σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας να μην κάνουν αγιασμό. 

Η πρόσληψη καθυστέρησε λόγω της υποχρέωσης του υπουργείου Παιδείας να εκδώσει την εγκύκλιο αναπληρωτών σε ΦΕΚ, μετά από απόφαση του ΣτΕ, για πρώτη φορά στα χρονικά και της προκήρυξης των εκλογών που μπλόκαρε για λίγες μέρες τη διαδικασία των αιτήσεων.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μας γνωστοποίησε ότι ο νέος προγραμματισμός προβλέπει προσλήψεις αναπληρωτών στην Α/θμια, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και στη Β/θμια στις 23-24 του ίδιου μήνα. Τα σχολεία που δεν έκαναν αγιασμό θα συνεχίσουν να μένουν κλειστά για μερικές μέρες ακόμα καθώς η ανακοίνωση των προσλήψεων δε σημαίνει αυτομάτως και την τοποθέτησή των προσληφθέντων  στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου τρεις μέρες για να παρουσιαστούν, ενώ μετά την παρουσίασή τους θα συνεδριάσουν τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ για την τοποθέτηση των αναπληρωτών.  Οι προσληφθέντες στις 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να τοποθετηθούν στα σχολεία στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επανέλθει η κανονικότητα, που φέτος διαταράχθηκε όχι γιατί το υπουργείο δεν εξέδωσε εγκαίρως την εγκύκλιο αλλά για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω (ΦΕΚ, εκλογές).

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ