Γαλλία: 30 χρόνια φυλακή στον πατέρα που έκλεισε το γιο του στο πλυντήριο ρούχων & 12 χρόνια στην μαμά του

Ο Κριστόφ Σαμπενουά κατηγορούνταν για τον «διακεκριμένο φόνο» του γιου του Μπαστιέν στις 25 Νοεμβρίου 2011 με έναν «ιδιαίτερα απεχθή τρόπο»: κλείνοντας το παιδί στο πλυντήριο των ρούχων το οποίο είχε θέσει στο πρόγραμμα του στεγνώματος. 

Και αυτό επειδή το παιδί, το οποίο ο πατέρας του δεν ανεχόταν και το έκλεινε συχνά σε μια ντουλάπα απειλώντας ότι θα το «κρέμαγε από το παράθυρο» να αιωρείται από τον δεύτερο όροφο, δεν ήταν φρόνιμο εκείνη την ημέρα στο σχολείο.

Η πρώην σύζυγός του Σαρλέν Κοτ κρίθηκε ένοχη για «συνέργεια και βιαιοπραγίες» και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη.

Ο 37χρονος άνδρας, που πάσχει από έναν καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, προέταξε πολλά σενάρια κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του. Στην αρχή είχε πει ότι ο γιος του έπεσε από τις σκάλες, κατόπιν κατηγόρησε τη σύντροφό του ότι έβαλε το παιδί στο πλυντήριο των ρούχων, προτού παραδεχθεί ότι είναι «πιθανόν» εκείνος να το έκανε υποστηρίζοντας ότι ευθυνόταν η «υπερβολική δόση» φαρμάκων που είχε καταναλώσει.

Η μεγαλύτερη ωστόσο αδελφή του παιδιού, ηλικίας 5 ετών, διέψευσε τους ισχυρισμούς του: «ο μπαμπάς έβαλε τον Μπαστιέν στο πλυντήριο διότι έκανε βλακείες στο σχολείο» είπε το κοριτσάκι στον γιατρό που ήρθε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, μια εκδοχή που υποστήριζε καθ' όλη τη διάρκεια των ερευνών.

ΠΗΓΗ: leparisien.fr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ