Εκλογές 2015: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ από 0,2% έως 5% καταγράφουν τέσσερις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 0,2% έως 5% έναντι της Ν.Δ. καταγράφουν τέσσερις δημοσκοπήσεις, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, της GPO, της Metron Analysis και της Pro Rata, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
 

Παν. Μακεδονίας: Προβάδισμα μίας μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα μίας μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Ν.Δ., καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία διενεργήθηκε την περίοδο 9-11 Σεπτεμβρίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5 στην πρόθεση ψήφου, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει 27,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, πολύ κοντά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, έπεται το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων στο 4,5%.
Η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 3%, ενώ οι ΑΝΕΛ με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 8%. 
Δημοσκόπηση GPO: Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ


Οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,2% διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% ενώ η Ν.Δ. έπεται στο 25,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5% , το ΠΑΣΟΚ με 6% , το ΚΚΕ με 5,7% , το Ποτάμι με 4,4% , η Λαϊκή Ενότητα με 3,6% , η Ένωση Κεντρώων με 3,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%
Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 10%. Σημειώνεται ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται στο 60% ενώ της Ν.Δ. στο 80%.
Ως προς τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, προηγείται με 45% ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και έπονται ο Αλέξης Τσίπρας (42,9%), η Φώφη Γεννηματά (40,2%), και ο Σταύρος Θεοδωράκης (40,2%).
Σχετικά με το debate, το 26,3% απάντησε ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν εμφανίστηκε πειστικός, ενώ το 18,5% αποτίμησε θετικά την παρουσία του κ. Μεϊμαράκη, το 18% του κ. Τσίπρα, το 10,5% του κ. Θεοδωράκη, το 10% της κ. Γεννηματά, το 8% του κ. Κουτσούμπα, το 3,3% του κ. Καμμένου και το 3% του κ. Λαφαζάνη.
Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis
Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε πρόθεση και εκτίμηση ψήφου, καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 24,7%.
Τρίτη εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 4,9%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,6%, το Ποτάμι με 4,4% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 4,1%. Κάτω από το όριο του 3% εμφανίζονται η Λαϊκή Ενότητα (2,6%) και οι ΑΝΕΛ (2,4%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 8,5%.
Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 31,3%.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,2%, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων έχουν από 5,9%, το Ποτάμι εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 5,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) 5,2%. Η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 3,3% και οι ΑΝΕΛ 3%. 
Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.206 ατόμων μεταξύ 8 και 10 Σεπτεμβρίου.  
Προβάδισμα 5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Pro Rata
Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata για την «καταγραφή των επιλογών για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου», που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% (από το 23% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη έρευνα της 25ης Αυγούστου), ενώ επεται η Ν.Δ. με ποσοστό 23,5% (από 19,5% στην προηγούμενη έρευνα).


Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ 4,5%, το Ποτάμι με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3,5%. Η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 2,5%, ποσοστό που δεν εξασφαλίζει την είσοδό τους στη Βουλή.
Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων στο 17,5%, ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες.
Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων (17,5%) ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες.
Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας από το 37% του εκλογικού σώματος, έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Το 25% των ερωτηθέντων θεωρεί πάντως ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ