Παράδειγμα προς μίμηση ο θεριακλής καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ - Στα 96 του σβήνει για πάντα το τσιγάρο

Ποτέ δεν είναι αργά για μία νέα αρχή: Ο Χέλμουτ Σμιτ, κάποτε καγκελάριος της Γερμανίας, έχει κλείσει αισίως τα 96 χρόνια και είναι διπλό σύμβολο για τη Γερμανία -εκτός από «συνείδηση της χώρας», όπως κάθε πρώην καγκελάριος, είναι επιπλέον και αμετανόητος καπνιστής.

Ήταν ο μοναδικός στον οποίο κάνενας στη Γερμανία δεν τολμούσε να πει τίποτα κάθε φορά που άναβε τσιγάρο σε κλειστό χώρο. Στις πρόσφατες συνεντεύξεις του στα τηλεοπτικά στούντιο (χρόνια αφού ο καπνός είχε εξοβελιστεί από τα γερμανικό πλατό), στα θέατρα, και ακόμη και στο νοσοκομείο που εισήχθη προ εβδομάδων. 

Στις φωτογραφίες του που έχουν μείνει από τόσες δεκαετίες πολιτικής ζωής, το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι το μονίμως αναμμένο τσιγάρο. 

Όχι πια.

Η φήμη που κυκλοφόρησε στη Γερμανία μετά την τελευταία περιπέτεια της υγείας του είναι ότι ο Σμιτ έκοψε το τσιγάρο. Η γερμανική Sueddeutsche Zeitung δεν πίστευε, και κάλεσε τον γιατρό του για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει υπεύθυνα. 

Ο γιατρός του το επιβεβαίωσε: Μέχρι την Πέμπτη, ο 96χρονος Σμιτ είχε δέκα ημέρες να αγγίξει τσιγάρο. 

Ο πρώην καγκελάριος είχε και στο παρελθόν κινδυνεύσει από θρόμβωση, όμως αυτό δεν τον είχε πτοήσει. Αυτή τη φορά όμως εμφανίζεται αποφασισμένος. Ο γιατρός του πάντως (όπως και η εφημερίδα) προσέχουν πολύ τη διατύπωση: Ο Σμιτ «δεν έχει πιάσει τσιγάρο» λένε. Το αν όντως θα καταφέρει να το κόψει μένει να φανεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ