Πάμε Χαλάνδρι; Αυλές που συναγωνίζονται η μια την άλλη & άπαιχτα cocktails μας περιμένουν

Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις τα καλύτερα μπαράκια σε μια σούπερ πολυσυλλεκτική πιάτσα σαν αυτή του Χαλανδρίου. 

Οι αυλές συναγωνίζονται η μια την άλλη, και το ίδιο ισχύει και με τα κοκτέιλ, που είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, και τις μουσικές που σε ορισμένα λαμπρά παραδείγματα ξεφεύγουν από την μανιέρα της funk-o-jazz του κέντρου. Εμείς προσπαθήσαμε –προσθήκες και αντιρρήσεις δεχόμαστε στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου. 

Snatch 25ης Μαρτίου 14 


Αν μας υποχρεώνατε με κάποιο φονικό όπλο στο λαιμό μας να διαλέξουμε ένα και μόνο ένα μπαρ στο Χαλάνδρι, αυτό θα ήταν το Snatch. Και θα είχαμε μια σειρά από ακράδαντα επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε την επιλογή μας: Πρώτη και καλύτερη, την φανταστική αυλή του, με τα δέντρα, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και τα χτιστά καναπεδάκια. Δεύτερον, τις μουσικές του που ροκίζουν, αλλά δε μένουν «κολλημένες» σε ένα μόνο είδος. Τρίτον και βασικότερο, τα καταπληκτικά κοκτέιλ, με πρώτο και καλύτερο το extra large Spicy Papa, με ρούμι, passion fruit και καυτερή κόκκινη πιπεριά, που σερβίρεται σε μίνι καράφα και κοστίζει 10€ (αλλά είναι δύο κοκτέιλ σε ποσότητα).  

Mr. Peacock Κατσουλιέρη 7 


Η φετινή άφιξη του Χαλανδρίου έχει κι αυτή μια πανέμορφη, χρωματιστή αυλίτσα στην οποία επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο. Φτιάχνει επίσης φοβερά πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως το Fashion Cola, μια πειραγμένη εκδοχή του Old Fashioned με σιρόπι από Coca Cola και ρούμι εμβαπτισμένο με ποπ κορν, ή το «τζιντζεράτο» Draft Me Up Scotty, το πρώτο κοκτέιλ στην Ελλάδα που σερβίρεται από βαρέλι, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€. Αν πεινάσετε, θα παραγγείλετε και ωραιότατα τσιμπολογήματα –burger, πίτσες, μπαγκετούλες και πάει λέγοντας. Το Mr. Peacock ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι στην αυλή του. 
 

Spiti Cocktail Bar Ανδρέα Παπανδρέου 9, τηλ.: 210 6833677 


Άνοιξε, πριν από κάμποσα χρόνια, τον χορό των αυλών στο Χαλάνδρι, και κρατά ψηλά τα σκήπτρα του πιο χαρούμενου μπαρ της γειτονιάς, με εναλλακτικά DJ sets, συμμετοχές σε ψαγμένα φεστιβάλ, stand up comedies, καταπληκτικές μουσικές και, βεβαίως-βεβαίως, εξαιρετικά κοκτέιλ, από έναν από τους καλύτερους bartenders της Αθήνας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Maison Amical, με βάση το Μεταξά 7 αστέρων και σπιτικό σιρόπι μαύρης μπύρας, και το Coronus, τζιν αρωματισμένο με αμύγδαλο, παντζάρι και κανέλα μαζί με Campari, κόκκινο γκρέιπφρουτ και αρωματικά bitters. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.  

Κόκκινη Σβούρα Αγίου Γεωργίου 17 


Είναι cozy, είναι χρωματιστή, είναι σούπερ παρεΐστικη και εντελώς καλλιτεχνική, είναι για το Χαλάνδρι ό,τι είναι η Κιμωλία για το κέντρο. Είναι η Κόκκινη Σβούρα, με την υπέροχη αυλή και το χειροποίητο εσωτερικό της, στην οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να πας μεσημεράκι για καφέ και φρεσκοψημένα cookies (που ψήνονται τη στιγμή που θα τα παραγγείλεις, με ό,τι γεύση προτιμάς εσύ) και να βρεθείς αξημέρωτα να τελειώνεις το πέμπτο κοκτέιλ με ρούμι και τζίντζερ, και να αναρωτιέσαι πώς πέρασαν οι ώρες. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ