Μείνε μαυρισμένη και το φθινόπωρο με 5 απλούς τρόπους

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει προς το τέλος και την έλευση του φθινοπώρου να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, ο όψη της λευκής επιδερμίδας δείχνει και πάλι, να μας κλείνει απειλητικά το μάτι. 

Υπάρχουν όμως τρόποι ώστε να παρατείνεις το μαύρισμά σου, και να καταφέρεις να περάσεις κάποιους από τους επόμενους μήνες με την σοκολατένια επιδερμίδα που απέκτησες με τόσο “κόπο”. 

1.  Αρχικά, πρέπει να περιποιείσαι καλά την επιδερμίδα σου. Ύστερα από την έκθεση στον ήλιο, το δέρμα είναι αφυδατωμένο και εξαντλημένο και χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση με κατανάλωση υγρών και κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα. Προσπάθησε κάθε φορά που γυρνάς από την ηλιοθεραπεία να χρησιμοποιείς κάποιο after sun, το οποίο θα ενεργήσει καταπραϋντικά στην επιδερμίδα σου και θα της δώσει την απαραίτητη ενυδάτωση.

2. Στην περίπτωση που το δέρμα σου δυσκολεύεται να μαυρίσει με την έκθεση στον ήλιο, ή παρατηρείς πως το μαύρισμα σου σταδιακά ξεθωριάζει, μπορείς να το ενισχύσεις με κάποιο αντηλιακό το οποίο παράλληλα με τον δείκτη προστασίας θα σου παρέχει και μερικές αυτομαυριστικές ιδιότητες, γεγονός που θα συμβάλλει άμεσα στην σταρένια όψη της επιδερμίδας σου.

3.  Μπορείς παράλληλα με την ηλιοθεραπεία σου, να λαμβάνεις και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με βάση την καροτίνη, γνωστή ως και προβιταμίνη Α,  η οποία ενισχύει την παραγωγή μελανίνης, προσφέροντας προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και χαρίζει ομοιόμορφο μαύρισμα.
4. Εάν θέλεις να είσαι μαυρισμένη και το φθινόπωρο, είναι πολύ σημαντικό  να εντάξεις στην διατροφή σου τα καρότα, που εμπεριέχουν μεγάλες ποσότητες προβιταμίνης Α, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

5. Στην περίπτωση που οι επισκέψεις σου στην παραλία θα αρχίσουν σύντομα να ελαττώνονται, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο σπίτι κάποιο προϊόν αυτομαυρίσματος το οποίο πάνω από την ήδη μαυρισμένη επιδερμίδα σου, θα ενισχύσει το χρώμα επεκτείνοντας την διάρκειά του.

Tip: Πριν την εφαρμογή του self tan, είναι απαραίτητο προηγουμένως να κάνεις μία καλή απολέπιση, η οποία θα προλάβει τυχόν πορτοκαλί λεκέδες από το προϊόν.

ΠΗΓΗ: madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ