Γιάνης Βαρουφάκης: Προσφέρει τη μηχανή του σε όποιον βρει ότι έχει δουλέψει έστω για 1'σε fund

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρήκε έναν τουλάχιστον πρωτότυπο τρόπο να αρνηθεί τα όσα είπε ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανακοίνωσε πως όποιος μπορέσει να αποδείξει πως έχει δουλέψει σε κάποιο fund, τότε θα του χαρίσει τη μηχανή του! 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη αφήνοντας αιχμές εις βάρος του και λέγοντας πως δεν αποκλείει να έχει παίξει έναν κακό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. 

"Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν κακό ρόλο. Και δεν το αποκλείω, να σας πω για ποιο λόγο. Όταν ήμασταν τις πρώτες μέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο και σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση τον ρώτησα πολλές φορές: Κι αν φτάσουμε στο αδιέξοδο, δεν πρέπει προετοιμάσουμε μια άλλη λύση; πάντα απέφευγε να απαντήσει για την άλλη λύση. Άλλοι τρέχαμε για να βρούμε δυνατότητες χρηματοδότησης της χώρας από μια άλλη λύση. 

Ο κ. Βαρουφάκης στηρίχθηκε τότε στη θεωρία των παιγνίων και μας έλεγε 50% θα υποχωρήσουν άμεσα, 50% αργότερα. Η σημερινή του συμπεριφορά, όμως, όπως, επίσης, η μεταφορά της πρότασης Σόιμπλε στην κυβέρνηση σαν προαναγγελία- μας είπε κάποια στιγμή, ξέρετε με πήρε ιδιαίτερα ο Σόϊμπλε και μου είπε, μήπως θέλετε να βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να σας δώσουμε μια μεγάλη αποζημίωση και μια διαγραφή του χρέους. Όταν τον άκουσα, πίστεψα ότι είναι ένα αστείο του Βαρουφάκη. 

Αλλά, τελικά, φαίνεται είναι αυτό που είχε πειστεί και ο ίδιος, ότι θα ήταν λύση. Ποιοι είχαν να κερδίσουν από αυτό; Πρώτον είχε να κερδίσει ο Σόιμπλε και η Γερμανία. Δεύτερον είχαν να κερδίσουν οι χώρες του Βορρά της Ευρώπης. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είχαν να κερδίσουν και κάποια funds στις ΗΠΑ, για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ