Πολωνία: O Τσίπρας «πρωταγωνιστής» σε προεκλογικά σποτ με την λεζάντα: Ελληνική τραγωδία

Η ελληνική πραγματικότητα δεν βρίσκεται στο επίκεντρο μόνο των ελληνικών βουλευτικών εκλογών αλλά και των... πολωνικών, οι οποίες αναμένεται να λάβουν χώρα στις 25 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη, το κυβερνών κόμμα ΡΟ έδωσε στην δημοσιότητα το τηλεοπτικό του σποτ, το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα τι έπαθαν οι Έλληνες με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τι θα πάθουν οι Πολωνοί με κυβέρνηση του κόμματος της αντιπολίτευσης PIS.

Το τηλεοπτικό σποτ φέρει τον τίτλο «Ο δρόμος προς την ελληνική τραγωδία». «Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς οι οποίοι τους υποσχέθηκαν μία ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να εξαπατήσει τους Πολωνούς με τις υποσχέσεις του», αναφέρεται στο επίσημο κανάλι του κόμματος στο Youtube.

Στο τηλεοπτικό σποτ εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι πολιτικοί δίνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μην υπολογίζεις σε ελληνικές διακοπές, αλλά μάλλον στην ελληνική τραγωδία». Το σποτ διανθίζεται με πλάνα από την Ελλάδα, μεταξύ αυτώ και οι ουρές έξω από τις Τράπεζες.

Εν συνεχεία, στο τηλεοπτικό σποτ γίνεται μνεία στη δήλωση της υποψηφίας πρωθυπουργού Beata Szydlo του κόμματος της νυν αντιπολίτευσης PIS αναφορικά με τα προβλεπόμενα έσοδα του κράτους από την είσπραξη του ΦΠΑ, που θα ανέλθουν σε 9 δις σλοτυ. Τονίζεται ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα από 8% στο 23%.

Το σποτ -στο οποίο κυριαρχεί η ελληνική μουσική- ολοκληρώνεται και πάλι με ένα πλάνο του Α. Τσίπρα και κατόπιν με ένα της Beata Szydlo, αλλά και την ιδιωματική έκφραση των Πολωνών: «Μην κάνεις τον Έλληνα». Που σημαίνει «μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις».
Άμεση ήταν η αντίδραση του κόμματος της αντιπολίτευσης PIS το οποίο απάντησε με δικό του τηλεοπτικό σποτ και επιτίθεται στην νυν πρωθυπουργό της χώρας. «Η Ewa Kopacz οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία» είναι ο τίτλος του σποτ.

Στην αρχή του σποτ εμφανίζεται δήλωση της πρωθυπουργού Kopacz ότι θέλει να μοιραστεί με τους Πολωνούς ορισμένες σκέψεις της και αμέσως μετά υπάρχει κάρτα που αναφέρει: «Ελληνική τραγωδία;». Όπως αναφέρεται στο σποτ, η Ewa Kopacz είναι αυτή που οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία, ενώ σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ένταξης της Πολωνίας στην ζώνη του ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολωνών στην φτώχεια.

Στο τέλος του σποτ εμφανίζεται μια κάρτα που αναφέρει: «Ποιος λοιπόν κάνει την Πολωνία μία δεύτερη Ελλάδα;»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ