Έξυπνες λύσεις για έξυπνες γυναίκες - 6 tips για να μην σας ξαναπονέσει κανένα ζευγάρι παπούτσια

Αν τα εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα, που σας κόστισαν μια περιουσία, είναι τελικά πολύ επώδυνα για να τα φορέσετε, μην βιαστείτε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Περπατήστε άνετα πάνω σε πολυτελή τακούνια αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσουν στην λύση αυτού του προβλήματος, που ίσως δεν τους είχατε καν σκεφτεί.
 

 Παγώστε τα!
Τοποθετήστε ειδικές πλαστικές σακούλες, μισό-γεμάτες με νερό, σε καθένα από τα παπούτσια και στη συνέχεια τα βάλτε τα στην κατάψυξη. Όταν το νερό παγώνει, διαστέλλει ελαφρά τα παπούτσια, περίπου μισό μέγεθος. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για τα παπούτσια σουέτ.
Υγρό πιάτων
Φουσκάλες σχηματίζονται όταν υπάρχει τριβή μεταξύ του παπουτσιού και του δέρματος του ποδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων ως λιπαντικό. Με απλά λόγια, βάλτε μια σταγόνα πάνω στο δάχτυλό σας και τρίψτε το γύρω από τις προβληματικές περιοχές του παπουτσιού που πιστεύετε ότι χρειάζεται για να απαλύνει η τριβή του  πάνω στο δέρμα του ποδιού σας.
 

Βαζελίνη
Οτιδήποτε μπορεί να μειώσει την τριβή, θα μειώσει και τον κίνδυνο για φουσκάλες. Με την ίδια λογική, για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες τριβές λιπάνετε την εσωτερική επιφάνεια των παπουτσιών με ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης που θα μαλακώσει και το πιο άγριο στην αφή δέρμα.
 
Πιστολάκι μαλλιών
Αν νιώθετε τσίμπηματα καθώς σας στενεύουν τα ψηλοτάκουνα, σας έχουμε μια καταπληκτική λύση για να να πετύχετε ακριβώς το τέντωμα που θέλετε, στα μέτρα του ποδιού σας. Για να ανοίξουν, λοιπόν, βάλτε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και φορέστε τα παπούτσια σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι μαλλιών σε μέτρια ζέστη για να μαλακώσει το δέρμα στο σημείο όπου θα τα νιώσετε άνετα. Κρατήστε τα φορεμένα μέχρι να κρυώσουν και μετά χωρίς κάλτσες. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται μέχρι να σας είναι άνετα.
 
Δέστε τα δάχτυλα 
Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται από τα top models, που εμφανίζονται συχνά στην πασαρέλα, πάνω στα πιο απίστευτα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Ενώνουν το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο του ποδιού μεταξύ τους με μια ταινία που βοηθά να ανακουφίσει την πίεση στα νεύρα ανάμεσα στα δάχτυλα για πιο ξεκούραστο περπάτημα.
 
Λίμα νυχιών
Αν νομίζετε ότι οι ραφές στα ρούχα προκαλούν φαγούρα, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις ραφές στα παπούτσια. Μία λίμα πάντως, μπορεί να εξομαλύνει και τις πιο άγριες ραφές. Περάστε το δάχτυλο του χεριού σας μέσα από το εσωτερικό του παπουτσιού. Ψάξτε για τα άγρια σημεία και μόλις τα συναντήσετε, τρίψτε απαλά μέχρι το φινίρισμα να γίνει πραγματικά λείο .
 
Να θυμάστε ότι όλες αυτές οι μέθοδοι  θα σας βοηθήσουν να φορέσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια σε κάποιο πάρτι ή δεξίωση. Αν φοράτε παπούτσια με τακούνια κάθε μέρα, για παράδειγμα, στη δουλειά, τότε είναι καλύτερα να επιλέξετε τα παπούτσια με τα οποία θα νιώθετε πραγματικά άνετα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ