Τι περιμένουμε από τη σημερινή παρουσίαση της Apple Iphone6s & plus στις 8.00

Ο ενθουσιασμός στην κοινότητα των φαν της Apple κορυφώνεται σήμερα, καθώς όλα είναι πλέον έτοιμα για την παρουσίαση της Τετάρτης, που θα γίνει στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) και η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τις νέες συσκευές iPhone.

Αναμένουμε από την εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο να μας δείξει το νέο iPhone 6S καθώς και το δίδυμο «αδελφάκι» του με μεγαλύτερη οθόνη και το διακριτικό «Plus».

iPhone

Η καινοτομία που πιστεύεται πως θα κομίζουν τα νέα smartphones είναι η τεχνολογία Force Touch που είδαμε στο «έξυπνο» ρολόι Apple Watch. Η τεχνολογία αυτή, πρακτικά, επιτρέπει στην οθόνη να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικούς βαθμούς πίεσης με το δάχτυλο.
Επιπλέον, τα νέα smartphones αναμένεται να διατεθούν και σε νέα χρωματική απόχρωση, την «rose gold», η οποία θα συνοδεύει την τρέχουσα γκάμα που αποτελείται από γκρι (space gray), ασημί και χρυσή.

Από την άλλη, φήμες που όμως ελέγχονται, θέλουν την Apple, να διαφοροποιεί την οθόνη των συσκευών, το υλικό του σασί της συσκευής, καθώς και το μέγεθος προκειμένου να εξοπλίζεται με μεγαλύτερη μπαταρία.

Παράλληλα, τα νέα iPhones δεν αποκλείεται να διαθέτουν καλύτερη οπίσθια κάμερα στα 12 megapixel, βελτιωμένη εμπρόσθια FaceTime κάμερα και ταχύτερο A9 επεξεργαστή με 2GB LPDDR4 RAM.

iPad

Αν και η Apple συνήθιζε να παρουσιάζει τα τελευταία iPad σε εκδήλωση τον Οκτώβρη, δεν αποκλείεται η φετινή χρονιά να αποτελέσει εξαίρεση. Ουκ ολίγοι αναλυτές προβλέπουν πως η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια θα μας δείξει τα νέα της tablets στην αποψινή εκδήλωση.

Μεταξύ αυτών, δεν αποκλείεται να δούμε το πολυαναμενόμενο iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών, τεχνολογίας Retina και τεχνολογία Force Touch. Η συσκευή πιστεύεται πως θα δίνει βάρος στη βελτίωση της ηχητικής απόδοσης, με επιπλέον ηχεία. Παράλληλα, θα έρχεται με καλύτερης ποιότητας σασί από το σημερινό iPad Air 2. Πληροφορίες υπάρχουν για Apple A9 και αρκετές παραμετροποιήσεις στο software προκειμένου να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση της μεγαλύτερης οθόνης.

Τέλος, φήμες θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει και ένα Force Touch-sensitive stylus και κάλυμμα με πληκτρολόγιο, που όμως θα πωλούνται ξεχωριστά και στόχο θα έχουν τους επαγγελματίες χρήστες.
iOS 9

Η παρουσίαση νέων συσκευών iPhone, παραδοσιακά σημαίνει την επίσημη παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης του λογισμικού, που στην περίπτωσή μας είναι το iOS 9. Η έκδοση beta του λειτουργικού παρουσιάστηκε το καλοκαίρι, όποτε πάνω-κάτω ξέρουμε τι περιμένουμε. Το iOS 9, λοιπόν, δεν κομίζει σπουδαίες καινοτομίες, ούτε και κάποιο ριζικό ανασχεδιασμό. Ωστόσο, ένα από τα σημεία που δίνεται έμφαση είναι η αναβάθμιση του «φωνητικού βοηθού», της γνωστής σε όλους Siri.

Πέρα από αυτήν, το νέο iOS θα έχει λειτουργία «Low Power mode» που είναι σχεδιασμένη ώστε να δίνει μια επιπλέον ώρα αυτονομία, απενεργοποιώντας διάφορες μη απαραίτητες διεργασίες. Επιπλέον, αναβαθμισμένες θα είναι οι εφαρμογές των Ειδήσεων και των Χαρτών, ενώ καλύτερη υποστήριξη θα υπάρχει για την τεχνολογία Apple Pay. Τέλος, βελτιώσεις θα υπάρχουν και στον τομέα της ασφάλειας, με τον κωδικό εισόδου στη συσκευή να είναι 6ψηφιος.
Siri

Διόλου τυχαία, η Apple, επέλεξε να δώσει έμφαση στο «φωνητικό βοηθό», τη Siri, βάζοντας την στην πρόσκληση για το αποψινό event. Συγκεκριμένα, στην πρόσκληση διαβάζουμε το σλόγκαν «Hey, Siri, give us hint» (Γεια σου Siri, δώσε μας ένα στοιχείο), που δίνει μια ιδέα για τις αλλαγές που αναμένεται να δούμε σε αυτήν.
Ο εικονικός προσωπικός βοηθός της Αpple αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά, καθιστώντας την Siri πολύ πιο «έξυπνη». Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του AppleInsider, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να λειτουργούν τη συσκευή τους ώστε να επικοινωνούν με τη Siri, καθώς ο βοηθός θα ανταποκρίνεται άμεσα με το σύνθημα «Hey Siri».

Apple TV

Τρία ολόκληρα χρόνια, το κοινό της Apple αναμένει μια αναβαθμισμένη συσκευή οικιακής ψυχαγωγίας και φαίνεται πλέον πως η ώρα έφτασε, καθώς όλα δείχνουν πως η εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση του Apple TV.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 9to5mac, το νέο streaming video box θα συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο με αισθητήρες όπως της παιχνιδομηχανής Wii και κουμπιά με αισθητήρα αναγνώριση πίεσης, καθώς η εταιρεία επιθυμεί να δώσει ένα προσανατολισμό που θα φέρνει τη συσκευή πιο κοντά στους gamers. Τέλος, η αναβαθμισμένη Siri, θα δίνει το «παρών» και στο Apple TV.

Αυτά είναι όσα αναμένουμε να δούμε στην αποψινή παρουσίαση της εταιρείας, που θα λάβει χώρα στο Bill Graham Civic Auditorium, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ