Π. Λαφαζάνης από τη ΔΕΘ: Kανείς δεν ''έριξε'' την κυβέρνηση - «Παραιτήθηκε ταπεινωτικά»

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη συνέντευξη Τύπου της ΛΑΕ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι την κυβέρνηση δεν την «έριξε» κανείς, αλλά «παραιτήθηκε ταπεινωτικά», ενώ αναφερόμενος στη ΛΑΕ είπε ότι δεν θέτει ποσοτικοποιημένους εκλογικούς στόχους.
«Δίνουμε μάχη να γίνουμε καθοριστική μετεκλογική δύναμη, αφετηρία να ξεκινήσουμε έναν πατριωτικό αντιμνημονιακό αγώνα που θα μας φέρει στην εξουσία».
Επίσης, κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι κάνει προσπάθεια να αποκλείσει τη Λαϊκή Ενότητα. 

«Είναι εντολοδόχος της ΝΔ και του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και μας δίνει τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο, παρότι είμαστε το τρίτο κόμμα. Η ΛΑΕ αποκλείστηκε από την προεκλογική χρηματοδότηση. Δίνεται ταυτόχρονα χρηματοδότηση σε υπερχρεωμένα κόμματα, που χρωστούν εκατοντάδες ευρώ και δεν τα πληρώνουν. Αυτά τα καταγγέλλουμε. Αυθαιρετεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και δείχνουν το σχέδιο που έχουν οι τετρακομματικοί του μνημονίου. Δεν τα αποδεχόμαστε».

Γλέζος: Μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκιο και τη λευτεριά
Πριν μιλήσει ο κ. Λαφάζανης, μεταδόθηκε ένα μήνυμα του Μανώλη Γλέζου
ο οποίος κάλεσε τον ελληνικό λαό να πάρει την τύχη στα χέρια του και ν΄αποφασίσει το παρόν και το μέλλον του.
Στο μήνυμά του ο Mανόλης Γλέζος τόνισε ότι οι εκλογές αυτές «είναι καθοριστικές για την τύχη του λαού μας για πολλές δεκαετίες» και «δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσει ο λαός όλο το σάπιο καθεστώς» και να αναδείξει πρωταγωνιστή τον εαυτό του.

«Ζητάω να αφουγκραστούμε την ιστορία που μας χτυπάει την πόρτα και να πάμε όλοι μαζί να την ανοίξουμε για να περάσουν οι ελπίδες, τα οράματα, το μέλλον που ανήκει σε εμάς», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές μου να σταθούν όπως και τότε μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκιο και τη λευτεριά».
Κωνσταντοπούλου: Μονόδρομος δεν είναι η υποταγή

Μετά τον κ. Λαφαζάνη τον λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία υπογράμμισε πως η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την ελπίδα που κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν.

«Η ελπίδα θα αναζωπυρωθεί σύντομα. Εμείς έχουμε υποχρέωση να την κρατήσουμε ζωντανή και να την μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά που συνθλίβεται από την μνημονιακή πολιτική λιτότητας», είπε και πρόσθεσε ότι η ΛΑΕ ενοχλεί, όπως και όσοι συνεργάζονται μαζί της γιατί «αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή».

Όπως τόνισε, στους 25 βουλευτές που πήραν την πρωτοβουλία να μην υποταχθούν αλλά με εγρήγορση να συγκροτήσουν πυρήνα αντίστασης και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την προσπάθεια τους, αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί -όπως υποστήριξε- έχουν αυτό που λείπει από τους υπόλοιπους: Τη συνέπεια και την αξιοπιστία.

«Ο λαός θα εμπιστευτεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε», υπογράμμισε.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ