Η προσφορά υλική η ψυχική θα μας κάνει να νοιώσουμε άνθρωποι, μιά έφηβη μας προτρέπει...

γράφει η ΙΟΛΗ ΒΑΡΤΣΟΥ14 ετώνΑν είναι κάτι που θυμάμαι χαρακτηριστικά από τα λεγόμενα της γιαγιάς μου όταν ήμουν παιδί ήταν η συγκεκριμένη φράση: ’’κάνε το καλό και ριξ’ το στο γιαλό’’. Μέχρι πρότινος δεν είχα αφομοιώσει πλήρως την σημασία του, τώρα όμως είμαι σίγουρη ότι την έχω κατακτήσει.

Η προσφορά υλική η ψυχική θα μας κάνει να νοιώσουμε άνθρωποι, μιά έφηβη μας προτρέπει...

γράφει η ΙΟΛΗ ΒΑΡΤΣΟΥ , 14 ετών




Αν είναι κάτι που θυμάμαι χαρακτηριστικά από τα λεγόμενα της γιαγιάς μου όταν ήμουν παιδί ήταν η συγκεκριμένη φράση: ’’κάνε το καλό και ριξ’ το στο γιαλό’’. Μέχρι πρότινος δεν είχα αφομοιώσει πλήρως την σημασία του, τώρα όμως είμαι σίγουρη ότι την έχω κατακτήσει.

Η αφορμή? μία επίσκεψη μαζί με το 15μελές συμβούλιο του σχολείου μου στο γηροκομείο Αθηνών. Κάθε χρόνο το σχολείο μου διοργανώνει ένα Χριστουγεννιάτικο μπουφέ με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου υποτροφιών. Αφήνουμε κάποια γλυκά και αλμύρα στην άκρη έτσι ώστε να τα προσφέρουμε την επόμενη μέρα στους τροφίμους του γηροκομείου. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που το επισκέφτηκα και οφείλω να ομολογήσω ότι η εμπειρία μου ήταν γλυκόπικρη. Από την μία, προσφέραμε τα εδέσματα, μας έκαναν μία περιήγηση στους διάφορους χώρους και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους γέροντες.

Από την άλλη όμως όπως μας ενημέρωσαν ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει και το γηροκομείο και οι ιθύνοντες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ως προς την συντήρηση του. Ακόμα, πολλοί από τους συγγενείς των γερόντων δεν τους επισκέπτονται πια πράγμα το οποίο τους επηρεάζει ψυχολογικά. Δεν μπορώ να παραβλέψω φυσικά την κουβέντα με την «κυρία Ιωάννα» η όποια μου ανέφερε πως βλέποντας μας να τραγουδάμε τα κάλαντα θυμήθηκε την οικογένεια της την οποία είχε να δει πάνω από 2 χρόνια.

Κλείνοντας , θα ήθελα ειδικά στο πλαίσιο των Χριστουγέννων να σας παροτρύνω όλους να επισκεφτείτε κάποιο παρεμφερές κέντρο και να υποστηρίξετε τους συνανθρώπους σας. Αναμφίβολα, όλοι μας περνάμε μία τρικυμιώδη χρονιά με πληθώρα δυσκολιών πάσης φύσεως. Ωστόσο η προσφορά, ψυχική, υλική-δεν έχει σημασία- θα μας κάνει όλους να νιώσουμε άνθρωποι με την σημασία της λέξης όπως έλεγε και η γιαγιά μου-η οποία δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας-. έφυγε από την ζωή χωρίς υλικά αγαθά, μήτε δόξα αλλά τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους για το ακλόνητο ήθος και την προσφορά της χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα. το 2011 φτάνει στο τέλος του. Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία να κάνουμε μια καλή πράξη και να βοηθήσουμε, όσο μπορεί ο καθένας. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα, γιορτινά, ερωτευμένα, ευτυχισμένα πλάι στα αγαπημένα σας πρόσωπα.. μα πάνω από όλα με υγεία! όλα τα άλλα βρίσκονται!
ΙΟΛΗ ΒΑΡΤΣΟΥ
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ