H Αντζελίνα Τζολί & η κραυγή διαμαρτυρίας: Βοηθήστε τους Σύριους, η χώρα τους - τόπος θανάτου - σφάζονται & βιάζονται

"Οι Σύροι διαφεύγουν από βόμβες σε βαρέλια, χημικά όπλα, βιασμούς και σφαγές. Η χώρα τους έχει γίνει ένας τόπος θανάτου." 

Το πρόβλημα θα συνεχισθεί έως ότου η διεθνής κοινότητα βοηθήσει ώστε να βρεθεί ένα διπλωματικό τέλος στη σύγκρουση στη Συρία, αναφέρει σε σημερινή κοινή δήλωση της η ηθοποιός και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αντζελίνα Tζολί με την Baroness Arminka Helic στο Τimes.


Δεν  μπορούμε να βγούμε από την κρίση με δωρεές, δεν μπορούμε να λύσουμε την κρίση φιλοξενώντας απλώς πρόσφυγες", γράφει και επικρίνει μια παγκόσμια "συστημική αποτυχία στην επίλυση των συγκρούσεων".  
"Τίποτε δεν μας λέει περισσότερα για την κατάσταση του κόσμου από την κίνηση των ανθρώπων διαμέσου των συνόρων" προσθέτει η Τζολί.  

Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο, είναι ανάγκη να σωθούν από διωγμούς και ο αποτελεσματικός προσδιορισμός τους θα τους προσέφερε την απαιτούμενη προστασία, έγραψε η ηθοποιός, η οποία είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μαζί με την Αρμίνκα Χέλιτς, πρώην πρόσφυγα από τη Βοσνία και μέλος της Βουλής των Λόρδων, της άνω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου.


Την ώρα που χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι εισρέουν στην Ευρώπη αναζητώντας καταφύγιο, πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα σ' αυτούς που διαφεύγουν από την ακραία φτώχεια και αυτούς που διαφεύγουν από τον πόλεμο, αναφέρει το άρθρο. 

Πηγή: independent.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ