Ο Κήπος των θαυμάτων στο Μέγαρο Μουσικής: Από ροκ μέχρι λαϊκή & από έντεχνη ως πόλκα

Γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, ερμηνευτές, τραγουδοποιοί, μουσικοί και συγκροτήματα θα πλημμυρίσουν το κέντρο της πρωτεύουσας με ρυθμούς και μελωδίες παρατείνοντας, για λίγες επιπλέον νύχτες, το καλοκαίρι μας.

Απόψε, στη σκηνή του Κήπου του Μεγάρου θα βρίσκεται ο Θάνος Μικρούτσικος για να εξηγήσει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή».

Μαζί με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη στο τραγούδι, τον Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά και τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο, ο συνθέτης θα προσφέρει στο ακροατήριό του ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι με σταθμούς στη «Ρόζα», στο «Αννα μην κλαις», στον «Σταυρό του Νότου» και σε άλλα αγαπημένα κομμάτια του ρεπερτορίου του.


Βράδυ Δευτέρας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την μπάντα του, τις «Φτερωτές Κιθάρες», θα «πετάξουν» πάνω από χώρες μακρινές φέρνοντας τραγούδια που συνδυάζουν στοιχεία διαφορετικών μουσικών παραδόσεων. Τα κομμάτια του προγράμματος θα είναι πολλά κι αγαπημένα και οι προθέσεις «ηλεκτρισμένες».
Το βράδυ της Τετάρτης τη σκυτάλη θα πάρει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, δημιουργώντας μια νοσταλγική μουσική ατμόσφαιρα παίζοντας βαλς, πόλκες, τάνγκο, μπολερό και καντσονέτες Ελλήνων και ξένων συνθετών.


Μια μεγάλη φωνή, μια σημαντική ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει στις 11 του μήνα στον Κήπο. Ο λόγος για τη Δήμητρα Γαλάνη, η οποία κλείνει με αυτήν τη συναυλία της τον κύκλο των καλοκαιρινών της παραστάσεων με τον τίτλο «Αλλιώς». Πρόκειται για μια παράσταση ? προσωπική ? αφήγηση που περιλαμβάνει τραγούδια απ' όλη τη διαδρομή της ερμηνεύτριας. Προσκεκλημένη της θα είναι η Γιώτα Νέγκα.
Κέφι, ρυθμός, μελωδίες και πολύ καλή διάθεση θα επικρατήσουν στις συναυλίες της Μαριέτας Φαφούτη, της Μαρίτας Ρίζου και των Locomondo, που θα πραγματοποιηθούν στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, ενώ την επομένη, στις 16 του μήνα, η ατμόσφαιρα θα γίνει κλασική με το ρεσιτάλ πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου «Νυχτερινή Εξομολόγηση».
Οι συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι πάντα ιδιαίτερες κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι θα πάνε να τον ακούσουν στον Κήπο του Μεγάρου, στις 18 Σεπτεμβρίου.


Ο Γιώργος Ανδρέου πάλι, στις 23 του μήνα θα συνοδεύεται από τρεις γυναίκες, τρεις αξιόλογες ερμηνεύτριες, την Τάνια Τσανακλίδου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Στις 25 ο Πάνος Μουζουράκης θα ξεσηκώσει τα πλήθη με τα τραγούδια του σ' ένα πάρτι στο οποίο θα συμμετέχουν οι Παντελής Αμπατζής, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Λάκης Παπαδόπουλος.
Η μουσική αυλαία για το φετινό καλοκαίρι στον Κήπο θα πέσει στις 28 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα η οποία έχει τον συμβολικό τίτλο «Καλοκαίρι ακόμα...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ